Svenska Friidrottsförbundet

Nytt svenskt rekord i kula av Axelina Johansson

Dela
Det blev ett nytt svenskt rekord i kula natten mellan lördag och söndag. Det nya rekordet lyder 19.54 och den nya rekordhållaren heter Axelina Johansson.

Precis när lördag blev söndag den 14 maj i Sverige stötte Hässelbys Axelina Johansson nytt svenskt rekord i kula i Big Ten Championships i Bloomington, Indiana, USA. Stöten kom i sista omgången och mätte 19.54 meter. Det är 12 centimeter längre än Fanny Roos tidigare svenska rekord på 19.42 som hon satte förra året. 

Stöten var även nytt skolrekord för Nebraska och den tredje längsta stöten i NCAA, den amerikanska collegesportens, historia.

Texten på Friidrott.se uppdateras. 

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye