Cloetta Sverige AB

Ahlgrens Lakritsdäck - efterlängtad favorit är tillbaka!

Dela
Ahlgrens Lakritsdäck lanserades första gången 2003 i samband med Ahlgrens bilars 50-årsjubileum och blev snabbt en omtyckt klassiker i godishyllan. Nu gör påsen efterlängtad återkomst till dagligvaruhandeln när Ahlgrens bilar firar 70 år.
Ahlgrens Lakritsdäck
Ahlgrens Lakritsdäck

– Lakritsdäcken är det perfekta komplementet till Sveriges mest köpta bil. Som den näst mest sålda godispåsen i landets trafikbutiker har den blivit en omtyckt klassiker inom servicehandeln. Nu återvänder påsen till dagligvaruhandeln - närmare bestämt till landets ICA-butiker, och det är vi mycket glada för, säger Clara Salomon, Senior Brand Manager på Cloetta.

Ahlgrens Lakritsdäck är älskade för sitt mjuka väggrepp, goda väghållning och söt-salta smak i tre olika lakritsvarianter. I samband med återkomsten till dagligvaruhandeln rullas de dessutom ut i en förpackning tillverkad av PlantPack, ett förpackningsmaterial som består av upp till 50 % växtbaserad plast.

– Det känns mycket bra att nu kunna erbjuda Ahlgrens Lakritsdäck i PlantPack. Genom att använda förpackningsmaterial som delvis består av växtbaserad plast kommer vi närmre vårt övergripande klimatmål om att minska vårt klimatavtryck med 46 % före 2030, säger Maria Selling, Sustainability Affairs, på Cloetta.

Ahlgrens Lakritsdäck lanseras i en 130 grams påse och finns tillgänglig på ICA från vecka 19. 

Mer information
Vill du veta mer om Ahlgrens Lakritsdäck är du välkommen att höra av dig till Clara Salomon, Senior Brand Manager på Cloetta: clara.salomon@cloetta.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ahlgrens Lakritsdäck
Ahlgrens Lakritsdäck
Ladda ned bild
Ahlgrens Lakritsdäck
Ahlgrens Lakritsdäck
Ladda ned bild

Om

Cloetta Sverige AB
Cloetta Sverige AB
Besöksadress: Södra Förstadsgatan 34
205 42 Malmö

040-32 42 00https://www.cloetta.se/

Cloetta har en stark position på den svenska konfektyrmarknaden. Vi erbjuder ett brett och varierat sortiment med starka varumärken inom choklad, godis, pastiller och nötter. Våra främsta varumärken är Läkerol, Malaco, Ahlgrens bilar, Kexchoklad, Polly, CandyKing, Center, Juleskum, Plopp, Sportlunch och Nutisal. I Sverige har Cloetta ca 650 medarbetare som arbetar på vårt kontor i Malmö, inom försäljningsorganisationen och i vår fabrik i Ljungsbro. Cloetta Sverige ingår i Cloetta-koncernen med verksamhet i flera länder. Cloettas B-aktie handlas på Nasdaq Stockholm.

Välkommen att läsa mer på www.cloetta.se och www.cloetta.com.

Cloetta i sociala medier.

Följ Cloetta Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Cloetta Sverige AB

Go bananas med bärplocket - nu är det tid för CandyKings höstnyheter!12.9.2023 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Höstens lösgodisnyheter är äntligen här, garanterad succé för den som älskar bär. (Visst vet du att även bananen är ett bär?) Fruktigt, salt och segt är utmärkande för CandyKings sju nya gobitar, som du varken behöver stövlar eller myggnät för att plocka. Bland nyheterna hittar du salta bananer, knallblå överraskningar och unika Yummy Berry, som endast finns hos CandyKing.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum