Högskolan i Halmstad

Fullspäckad avslutningsvecka väntar Högskolans avgångsstudenter

Dela
Vårterminen på landets högskolor och universitet börjar lida mot sitt slut. I nästa vecka är det dags för en riktigt aktiv avslutningsvecka på Högskolan i Halmstad för att uppmärksamma och fira alla avgångsstudenter på bästa sätt.
Fotograf: Anders Andersson
Fotograf: Anders Andersson

Under Högskolan i Halmstads avslutningsvecka är aktiviteterna många, med allt från examensmässan Utexpo och stipendieutdelningar till studenternas stora avslutningshögtid.

Mässor och utdelning av stipendier

Avslutningsveckan inleds med examensmässan Utexpo där studenter visar upp sina examensarbeten för uppdragsgivare, handledare, näringsliv och allmänhet. I år ställs över 100 examensarbeten ut.

På Utexpo – och i samband med terminsslut – delas likt tidigare år en rad stipendier ut för framstående projekt, insatser och examensarbeten. Stipendiegivarna är bland annat företag och organisationer – och Lektor Sten Fåhrés minnesfond. Stipendiet Till Georgis minne delas ut till särskilt framstående matematikstudenter.

Den totala stipendiesumman uppgår till cirka 500 000 kronor.

Storslagen avslutningshögtid på Halmstad Arena

Veckan avslutas fredagen den 2 juni med den traditionella avslutningshögtiden där alla avgångsstudenter firas och tackas för sin tid på Högskolan. Fler än någonsin har anmält sig till högtiden. Sammanlagt samlas närmare 1 000 studenter, plus anhöriga, på Halmstad Arena för en festlig och också högtidlig tillställning med musik, tal och utdelning av utmärkelserna Årets alumn och Årets student.

– Våra studenter är de viktigaste vi har. De lägger ner så mycket kraft, energi och tid på sina studier under flera år, och vi strävar efter att ge dem en studentupplevelse av högsta kvalitet. Därför vill vi verkligen tacka dem nu när de avslutar sina studier, för att de har valt att studera här hos oss och genom en festlig och storslagen avslutningshögtid gratulera dem till genomförda studier, och så klart, önska dem all lycka i framtiden, säger rektor Susanna Öhman.

Det här händer under avslutningsveckan

Utexpo – examensmässsa, hus S.

31 maj kl. 10–16. Invigning kl. 13.00, bland annat med tal av rektor Susanna Öhman

1 juni, kl. 10–16. Stipendieceremoni kl. 13.00

Stipendieutdelning: från lektor Sten Fåhrés minnesfond – stipendier delas ut till Utvecklingsingenjörsstudenter på Högskolan för att uppmuntra till kreativitet och entreprenörskap

2 juni, kl. 11.00, i sal Bærtling, Visionen

Hälsoexpo – en praktikmässa med avgångsstudenterna på Hälsopedagogiskt program

31 maj, kl. 13.00–17.00, hus R, våning 3 och 4

Avslutningshögtid

2 juni, kl. 15.00–16.00, Halmstad Arena

Medier är välkomna till alla evenemang på campus under avslutningsveckan. Om du vill delta under avslutningshögtiden på Halmstad Arena, kontakta eventkoordinator Sofia Ryan Hägerling.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf: Anders Andersson
Fotograf: Anders Andersson
Ladda ned bild

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad rustar människor för framtiden genom att skapa värden, driva innovation och utveckla samhället. Ända sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande och omfattande samverkan med samhället. Högskolan erbjuder populära verklighetsförankrade utbildningar. Forskningen är tydligt profilerad mot de två fokusområdena Hälsoinnovation respektive Smarta städer och samhällen.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum