Bonnier News

Strålkastaren på svensk politik

Dela
Med den nya DN-podden Älskade politik gör profilerna Tomas Ramberg och Annie Reuterskiöld comeback framför mikrofonen. – Är man kär i politiken har man jättebra partners i oss, om man är likgiltig eller hatar politik, då ska vi se till att ni börjar älska politiken, säger Tomas Ramberg.
Foto: Dagens Nyheter
Foto: Dagens Nyheter

Den 17 maj återvänder äntligen Dagens Nyheters politiska kommentator Tomas Ramberg och politikreportern Annie Reuterskiöld till poddens värld. Tillsammans med DN:s politikreporter och programledare Evelyn Jones, kommer de i podden Älskade politik varje vecka frossa i det mest spännande ämnet från politikveckan.

– Politiken är värd att tycka om: det är det gemensamma torg som finns kvar för människor, säger Tomas Ramberg. Det får rätt stora konsekvenser vad man till slut beslutar där.

Dagens Nyheters politiska reporter Annie Reuterskiöld ser också fram emot att få zooma in på ett ämne per avsnitt:

– Jag tror att det är viktigt att borra sig ner i ett ämne och berätta lite mer om veckans viktigaste politiska händelse.

Här tas politiken på allvar. Politiska beslut skär rakt in i människors liv, ekonomi och framtidsmöjligheter. Genom analyser och berättelser bjuds lyssnaren in bakom kulisserna i svensk politik.

Med Älskade politik tar Dagens Nyheter ytterligare ett steg i sin satsning på ljud efter den framgångsrika lanseringen av nyhetspodden Spotlight som sätter ljuset på människan som var med. Även där är Evelyn Jones en av programledarna.

– Jag älskar politik för att det är en spännande värld som man bjuds in i. Det är också en värld som verkligen påverkar samhället och det är kul att kunna göra det begripligt för fler.

Dagens Nyheter har haft en stark tillväxt i prenumeranter och läsare de senaste åren och fortsätter investera i journalistiken – för en en upplyst värld. 

– Ett steg i detta är att fortsätta satsa vidare på poddar för de som är nyfikna och samhällsintresserade och som lyssnar mer än de läser, säger Matilda E Hanson, biträdande redaktionschef på Dagens Nyheter.

Älskade politik kommer att släppas lagom till hempendlingen – klockan 17.00 varje onsdag.


Kontakter

Matilda E HanssonBiträdande redaktionschefDagens Nyheter

Tel:08-738 26 11

Bilder

Foto: Dagens Nyheter
Foto: Dagens Nyheter
Ladda ned bild

Om

Med över 2.000 journalister är Bonnier News Sveriges ledande nyhetsaktör och Nordens största mediekoncern. Bland våra cirka 200 varumärken finns en rad av Sveriges största och mest välkända tidningar. Vår journalistik når varje dag ut till en publik bestående av 6 miljoner läsare, användare, lyssnare och tittare. Vi är stolta förvaltare av familjen Bonniers tradition av oberoende publicistik sedan 200 år och har deras uppdrag att förädla och utveckla vår roll i det svenska samhället.

Följ Bonnier News

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bonnier News

Arbetarbladet planerar satsning i Sandviken – vill flytta redaktionen från Gävle19.9.2023 14:05:00 CEST | Pressmeddelande

Arbetarbladet har inlett förhandlingar om att flytta redaktionen i Gävle till nya lokaler i Sandviken. Anledningen är främst att stärka relationen till läsarna i västra Gästrikland och Sandviken, ett område som redan i dag är Arbetarbladets starkaste fäste. – Vi ser en stor potential att växa i och omkring Sandviken, och för att kunna göra det behöver vi vara än mer lokala. Därför hoppas vi vara i mål med dessa förhandlingar inom kort, säger Arbetarbladets chefredaktör Jacob Hilding.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum