Solna stad

Solna - en självklar plats för Eurovision Song Contest 2024

Dela
Solna stad bör verka för att tillsammans med Stockholms stad och eventuellt andra kommuner stå som värdar för finalen i Eurovision Song Contest 2024. Det beslutade kommunstyrelsen den 15 maj.

- Självklart ska Eurovision äga rum i Solna. Det är svårt att hitta en bättre plats. Vi har goda förbindelser, storstadspuls och ett starkt näringsliv som skulle kunna bjuda på en service i världsklass. Det säger Sara Kukka-Salam, kommunstyrelsens ordförande i Solna stad.

Det är stadsledningsförvaltningen som får i uppdrag att undersöka möjligheten för Solnas eventuella värdskap för Eurovision Song Contest 2024.

Bilder

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

Pressjour 08-746 12 00http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.