Livsmedelshandlarna

Justitieministern - du har chansen att gå till historien

Dela

Sittande regering har chansen att bli historisk. Det sker genom att adressera de problem vi har metodiskt och från grunden. Att sluta med dutterier, småförändringar som inte påverkar omfattande samhällsproblem. Här presenterar vi en femstegs-metod för att skapa ordentlig samhällsnytta.

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.

Om

Livsmedelshandlarna
Livsmedelshandlarna
Regeringsgatan 60
103 29 Stockholm

http://livsmedelshandlarna.se/

Vi är handlarna. Från Ystad till Kiruna finns vi. Driver livsmedelsbutiker i varenda kommun i landet, allt från lanthandel till stormarknader. Våra butiker heter ICA, Hemköp, Tempo, Handlar´n, Nära Dej och Matöppet. Eller något helt eget. Idag är vi i Livsmedelshandlarna ungefär 800 medlemmar som driver knappt 1000 butiker. I fokus för våra butiker står kunden och tack vare att vi äger butiken kan vi hela tiden anpassa oss efter vad just våra egna kunder önskar. Lokalt beslutsfattande och entreprenörskap är viktiga ledord för oss, och något vi i alla sammanhang vill värna och utveckla. Bland annat genom vårt engagemang i Livsmedelshandlarna.

Följ Livsmedelshandlarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Livsmedelshandlarna

EUs nuvarande inriktning: Death by a thousand papercuts22.9.2023 15:00:00 CEST | Pressmeddelande

EU är inne på en farlig väg som riskerar att förvandla unionen till ett Skansen, där inget händer men allt är dokumenterat och kontrollerat. Pärs Minut handlar denna vecka och vikten av att vända den utvecklingen. Vad är subsidiaritetsprincipen: http://www.europaportalen.se/tema/subsidiaritetsprincipen De områden EU ska fokusera på att stifta lagar inom: https://commission.europa.eu/about-european-commission/what-european-commission-does/law/areas-eu-action_sv

Ett välkommet fokus på lag och ordning20.9.2023 12:03:39 CEST | Pressmeddelande

Finansminister Elisabeth Svantesson presenterade idag regeringens budget för 2024 med syfte att bekämpa Sveriges mest akuta problem. Fokus ligger på inflationsbekämpning att ge betydande tillskott till Försvaret och rättsväsendet. Bra att regeringen nu lägger kraft på att bekämpa kriminalitet och inleder en omgörning av rättsvårdande myndigheter, vilket har efterfrågats under lång tid inom Livsmedelshandeln, säger Pär Bygdeson, vd Livsmedelshandlarna.

Vad blir bäst – ett hållbarhetsarbete baserat på fakta eller ett baserat på känslor?15.9.2023 15:00:00 CEST | Pressmeddelande

Hållbarhet är en av våra stora ödesfrågor. Om detta handlar veckans Pärs Minut. Den förtjänar dock en mycket mer professionell hantering från lagstiftarna. Där de tittar på de övergripande frågorna, gör konsekvensanalyser och lämnar detaljerna till utförarna. Då slipper vi plastpåseskatter och regler om återanvändbara take away-förpackningar. Detta regelverk behöver ett snabbt stopp också, likt plastpåseskatten:

Felaktigheter i media om köttstölder och dagsböter8.9.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Vill gärna tro på att vi vill bygga ett bättre samhälle för så många som möjligt. Men då är det nödvändigt att hantera fakta på ett korrekt sätt. Annars gå vi vilse, även om intentionerna är de rätta. Som i veckans Pärs Minut. Om lönsamhet i matbutikerna: https://www.dagligvarunytt.se/ekonomi/forsaljning/nya-siffror-branschens-lonsamhet-i-botten/ Aftonbladet 1: https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/153eAX/schunnesson-helt-okej-att-vara-kand-och-snatta Aftonbladet 2, 28 minuter in: https://podcasts.apple.com/se/podcast/free-arga-snickaren/id582651919?i=1000624825318 Hur dagsböter fungerar: https://lagen.nu/begrepp/Dagsb%C3%B6ter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum