Aleris

Tillgänglighet och individanpassad vård i fokus när Aleris deltar på Vitalis

Dela
Aleris är på plats under Vitalis, Nordens största möte inom eHälsa, med två föreläsningar. På Vitalis träffas representanter från kommuner, regioner, privata vårdgivare, myndigheter, akademi och industri för kompetensutveckling, erfarenhetsutbyte och inspiration.
Linda Vogt, Mia Hägglöf, Emil Lennartsson, Natalie Klintenstedt
Linda Vogt, Mia Hägglöf, Emil Lennartsson, Natalie Klintenstedt

Aleris deltar på årets mässa med följande föreläsningar:

Individanpassad och automatiserad smärtuppföljning sätter patienten och dessa smärta i centrum

Smärta är ett stort problem inom vården och hantering av smärta är ett område där vården ofta får klagomål. För patienter är smärta ofta ångestladdat och många känner sig nedstämda eller oroliga. Idag finns sällan någon bra uppföljning av smärta för patienter utan den sker först när patienten säger att hen har ont.

Föredraget presenterar erfarenheterna, både från patienternas och vårdpersonalens synvinklar, på användningen av den digitala smärtuppföljningen 6 månader efter implementationen på ASIH i Stockholmsregionen.

Föreläsare: Linda Vogt, systemförvaltare och implementeringsansvarig eHälsa Aleris Närsjukvård, och Mia Hägglöf, systemförvaltare Aleris Närsjukvård

Läs mer här: https://invitepeople.com/public/seminars/be39b5164c

En modern vård för patienter med obstruktiv sömnapné

Aleris Sömnapné började våren 2020 som enda leverantör i Stockholm att ge vård till vuxna patienter med obstruktivt sömnapnésyndrom (OSA) på uppdrag av Region Stockholm. I uppdraget ingår att utreda misstänkt OSA, påbörja behandling och följa upp pågående behandlingar som ofta är livslånga. Befolkningsstudier visar att en stor andel av befolkningen har sömnapné och det tar ofta lång tid från det att man upplever symtom tills att OSA diagnostiseras och behandling påbörjas. Vid starten var det väntetider på över 1 år och 8000 patienter i kö.

Seminariet beskriver vi våra erfarenheter från vårt arbete och ger tips till andra som står inför samma utmaningar. Vi visar hur vi genom att tänka nytt kan hitta nya sätt att hantera en stor patientgrupp utan ökade resurser och med bibehållen kvalitet. Vi kommer också att beskriva hur vi extraherar den data som finns i systemet på ett automatiserat och strukturerat sätt för att kunna analysera data och utveckla AI-baserade beslutsstöd.

Föreläsare: Emil Lennartsson, digitaliseringschef Aleris Sömnapné, och Natalie Klintenstedt, enhetschef Aleris Sömnapné

Läs mer här: https://invitepeople.com/public/seminars/bb298a98f6

Om Aleris Närsjukvård

Aleris Närsjukvård erbjuder ett unikt vårdkoncept genom den helhetssyn på patienten som blir möjlig tack vare kombinationen av våra specialiserade slutenvårdsenheter och vår stora öppenvårdsverksamhet.

Vi bedriver verksamhet med avancerad sjukvård i hemmet - ASIH, närakuter, rehabilitering och specialiserad palliativ vård. Vi har även ett omfattande uppdrag inom basal hemsjukvård, kvällar, nätter och helger.

Om Aleris Sömnapné

Mottagningen utreder och behandlar vuxna med obstruktivt sömnapnésyndrom (OSAS). För att göra en sömnapnéutredning behövs remiss. Även personer diagnostiserade med sömnapné som är under behandling och upplever problem med behandlingen (CPAP eller apnébettskena) kan vända sig till Aleris Sömnapné. Då behövs ingen remiss.

Nyckelord

Kontakter

Pressjour

Aleris presstjänst nås dygnet runt på +46 (0)730 – 38 38 20 (ej sms). Du kan även kontakta oss på press@aleris.se.

Bilder

Linda Vogt, Mia Hägglöf, Emil Lennartsson, Natalie Klintenstedt
Linda Vogt, Mia Hägglöf, Emil Lennartsson, Natalie Klintenstedt
Ladda ned bild

Om

Aleris vision är att leda vägen till morgondagens hälsa och vård. Genom innovativa lösningar skapar vi möjligheter till ett bättre och friskare liv samtidigt som vi bidrar till ökad tillgänglighet och samhällsnytta. Aleris är en skandinavisk vårdgivare med två miljoner patientbesök om året och bedriver specialistsjukvård på över 130 platser i Sverige, Norge och Danmark.

Följ Aleris

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aleris

Aleris deltar i konferens om Sveriges hälso- och sjukvårdsstöd till Ukraina30.11.2023 07:30:00 CET | Pressmeddelande

Den 1 december deltar Aleris i en konferens om det samlade hälso- och sjukvårdsstödet till Ukraina från Sveriges sida. På konferensen medverkar Acko Ankarberg Johansson, sjukvårdsminister, Jakob Forssmed, socialminister, Viktor Liashko, hälsominister i Ukraina, tillsammans med representanter från svenska myndigheter, sjukhus, lärosäten, privat sektor och civilsamhälle.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum