Aleris

Conny Mathiesen ny affärsområdeschef på Aleris

Dela
Aleris har rekryterat Conny Mathiesen till ny chef för Aleris verksamhet inom närsjukvård. Conny tar med sig flera års erfarenhet av hälso- och sjukvård och ledarskap från en rad ledande positioner. Uppdraget är att fortsatt utveckla och rusta verksamheten för framtiden.
Conny Mathiesen, tillträdande affärsområdeschef
Conny Mathiesen, tillträdande affärsområdeschef

Conny Mathiesen är marknadsekonom, legitimerad specialistsjuksköterska inom anestesi och intensivsjukvård och kommer närmast från rollen som affärsområdeschef på Norlandia Care & Frösunda äldreomsorg. Han har tidigare bland annat arbetat som divisionschef på Karolinska Universitetssjukhuset, VD på Norrtälje sjukhus och Drift- och försäljningsdirektör på Kronans Droghandel i Sverige.

— Conny har en gedigen bakgrund inom hälso- och sjukvården och att driva förändring för att förbättra för patienten, optimera resursanvändningen och implementera ny teknik som främjar vårdkvaliteten. Vi har flera komplexa uppdrag att lösa, exempelvis att vårda fler i hemmet, och här ser jag att Conny med hans erfarenhet och ledarkunskaper är ett starkt tillskott till Aleris, säger Jens Eriksson, Sverigechef.

Connys ledarstil präglas av tydlighet och av att utmana invanda mönster. Han ser medarbetare som avgörande för verksamhetens framgång och investerar tid och energi i att förstå verksamheten och utmana till såväl personlig som professionell utveckling.

— Jag ser fram emot att börja på Aleris, att sätta mig in i utmaningarna och tillsammans med verksamheten ta fram gemensamma mål och arbeta tillsammans med teamet för att övervinna utmaningarna, säger Conny Mathiesen, tillträdande affärsområdeschef.

Conny Mathiesen börjar på Aleris den 14 augusti och kommer att ingå i Sverigeledningen. Han efterträder Maria Holmberg som övergår till en roll som en av tre chefläkare inom Aleris.

Nyckelord

Kontakter

Pressjour

Aleris presstjänst nås dygnet runt på +46 (0)730 – 38 38 20 (ej sms). Du kan även kontakta oss på press@aleris.se.

Bilder

Conny Mathiesen, tillträdande affärsområdeschef
Conny Mathiesen, tillträdande affärsområdeschef
Ladda ned bild

Om

Aleris vision är att leda vägen till morgondagens hälsa och vård. Genom innovativa lösningar skapar vi möjligheter till ett bättre och friskare liv samtidigt som vi bidrar till ökad tillgänglighet och samhällsnytta. Aleris är en skandinavisk vårdgivare med två miljoner patientbesök om året och bedriver specialistsjukvård på över 130 platser i Sverige, Norge och Danmark.

Följ Aleris

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aleris

Aleris deltar i konferens om Sveriges hälso- och sjukvårdsstöd till Ukraina30.11.2023 07:30:00 CET | Pressmeddelande

Den 1 december deltar Aleris i en konferens om det samlade hälso- och sjukvårdsstödet till Ukraina från Sveriges sida. På konferensen medverkar Acko Ankarberg Johansson, sjukvårdsminister, Jakob Forssmed, socialminister, Viktor Liashko, hälsominister i Ukraina, tillsammans med representanter från svenska myndigheter, sjukhus, lärosäten, privat sektor och civilsamhälle.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum