Expressen

Gizem Erdogan får Kvällspostens Edvardpris

Dela
Kvällsposten tilldelar skådespelaren Gizem Erdogan, 36.
Gizem Erdogan, foto: Sven Lindwall
Gizem Erdogan, foto: Sven Lindwall

Edvardpriset delas traditionellt ut vid en överraskningsceremoni. Pristagarens omgivning engageras för att hålla eventet hemligt fram till utdelningen.

Gizem Erodgan överraskades av Kvällspostens team när hon trodde att hon skulle äta frukost med sambon Göran Kling, 44.
– Waow, det här är ju jättefint. Det betyder jättemycket. Jag blir jätteglad, rörd och smickrad, sa hon efter utdelningen.

Edvardpriset utses i samarbete med läsarna som både nominerar och röstar.
– Det känns helt rätt att ge priset till Gizem Erdogan. Hon har slagit igenom brett med Kalifat, SVT:s Julkalender och inte minst Tunna blå linjen, och är nu på väg mot en internationell karriär, säger Maria Rydhagen, redaktör på Kvällsposten.

Statyetten är gediget skånskt hantverk. Edvard Persson-figuren skapades av skulptören Thure Thörn, som också ligger bakom flera av Malmös offentliga konstverk. I dag förvaltas arvet att brorsonen Richard Thörn och statyetten gjuts på Rosendahls bronsgjuteri.

Gizem Erdogan har tillbringat våren i London och skriver nu på egna filmprojekt. Hon kommer, på egen begäran, inte att vara med i Tunna blå linjens tredje säsong, och saknar Öresundsregionen.

– Vi hade sådan support och pepp från Malmöfolket som stod och hejade på set. Stod och snackade och var kvar när vi var klara.

Edvardpriset har delats ut sedan 1979. Några av de tidigare pristagarna är Tareq Taylor, Lill Lindfors och Marianne Mörck.

Nyckelord

Kontakter

Maria Rydhagen, redaktör på Kvällsposten, maria.rydhagen@expressen.se

Bilder

Gizem Erdogan, foto: Sven Lindwall
Gizem Erdogan, foto: Sven Lindwall
Ladda ned bild

Om

Expressen
Expressen
Gjörwellsgatan 30
105 16 Stockholm

08-738 30 00http://www.expressen.se

Expressen är ett ledande mediehus i alla kanaler. Med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö rapporterar vi dygnet runt i mobil, sajt, tv, sociala medier och den tryckta tidningen.

Vår prisbelönta journalistik roar, oroar och förargar. Precis som den har gjort sedan starten 1944.

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

Expressen tar plats på Almedalen 202321.6.2023 11:00:48 CEST | Pressmeddelande

På tisdag drar politikerveckan i Almedalen i gång och på plats i Visby driver Expressen sin ledande nyhetsbevakning och arrangerar mängder av intervjuer och debatter. Nytt för i år är att Expressens politiska kommentator Viktor Barth-Kron frågar ut partiledarna på scen efter talen. – Vad vill de egentligen, bortom de fem senaste talepunkterna och nästa utspel? Det hoppas jag att vi ska kunna prata om, säger han.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum