Lernia

Lernia på Järvaveckan och Jobbfestivalen - för att få fler i arbete med hjälp av AI-matchningstjänsten Leja

Dela
När Järvaveckan respektive Jobbfestivalen 2023 går av stapeln är Lernia på plats i Almegas tält för att hjälpa människor som står utan jobb eller vill byta bana i livet. Lernia har lång erfarenhet av att arbeta med personer som inte har svenska som modersmål och erbjuder en rad anpassade tjänster för att matcha människor till jobb eller utbildning som leder till jobb.

Järvaveckan och Jobbfestivalen är viktiga arenor för demokrati, mänskliga rättigheter och inkluderande samtal. Integration och arbetsmarknad är centrala ämnen under dessa evenemang. Besökare kommer att ha möjlighet att prata med Lernias medarbetare och upptäcka hur AI-matchningstjänsten Leja kan underlätta jobbsökandet.

- Vi är med på Järvaveckan och Jobbfestivalen, i Almegas tält, för att hjälpa människor att hitta rätt utifrån deras unika situation och önskemål. Med vår nya AI-matchningstjänst, Leja, kan vi erbjuda snabba och precisa matchningar mellan arbetssökande och arbetsgivare” säger Andreas Sillén, divisionschef på Lernia.

För att möta utmaningarna som t ex de som inte har svenska som modersmål möter, har Lernia utvecklat en rad verktyg och tjänster. Lernias forskningsbaserade matchning och AI-teknik identifierar den arbetssökandes styrkor och matchar automatiskt mot lediga jobb i hela Sverige, då får man mer tid för det personliga mötet med handledaren. 

Datum och plats:

  • Lernia på Jobbfestivalen: Almegas tält 23 maj 17-19
  • Lernia på Järvaveckan: Almegas tält 31 maj 17-20

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Lernia
Lernia
WeWork, Regeringsgatan 29
111 53 Stockholm

0771-650 650https://www.lernia.se/
Om Lernia
Lernia utvecklar framtidens arbetskraft. Det gör vi genom att utbilda, matcha, bemanna och rekrytera. Snabbt och utan krångel löser vi arbetsmarknadens behov så att människor och företag kan nå sin fulla potential. Det har varit vår uppgift i över hundra år. Lernia omsatte 3,3 miljarder kronor 2022 och finns över hela landet. Vi utbildade och coachade 19 900 personer och förmedlade 11 500 bemanningskonsulter. 13 700 personer fick möjlighet till nytt jobb genom våra tjänster. Läs mer på lernia.se 

 

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Lernia i Almedalen 202313.6.2023 13:44:37 CEST | Pressmeddelande

Kompetensbristen och hållbart arbetsliv står högt upp på agendan för både företag och samhälle. Arbetslösheten är låg men de som står långt ifrån arbetsmarknaden har svårt att komma in. Samtidigt ställer den gröna omställningen och utvecklingen i Norra Sverige höga krav på kompetensförsörjningen. Vikten av ett hållbart arbetsliv har aldrig varit större. I år känns det extra viktigt att diskutera framtidens arbetsmarknad, hållbart arbetsliv och kompetensförsörjning under Almedalsveckan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum