Bonnier News

Expressens och lokaltidningarnas nästa rättighetssatsning – skriver långt avtal med SBL Herr

Dela
Svenska Basketligan Herr (SBL) får en ny stor mediepartner. Ligan kommer med start i höst och under flera år framåt visas på Expressen och flera lokaltidningar runt om i landet. – Ambitionen är att tillsammans lyfta intresset för SBL till en ny nivå, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.
Foto: Justin Olsson
Foto: Justin Olsson

Bonnier News, Gota Media och NTM genomför tillsammans en satsning på livesänd sport för att stärka respektive koncerns innehåll ytterligare. De tre mediekoncernerna presenterade tidigare i år bland annat ett gemensamt avtal med Svenska Fotbollförbundet kring division 1 dam, division 2–3 herr och futsal, och även ett fyraårigt avtal med den näst högsta serien inom damfotbollen, Elitettan. Sedan tidigare samarbetar mediehusen även kring innebandyns två högsta ligor, SSL dam och SSL herr. Dessutom presenterade Bonnier News och NTM nyligen att de har förvärvat rättigheten för elitserien i bandy dam och herr för fem år framåt.

Parterna presenterar nu förvärvet av nästa stora svenska ligarättighet: Svenska Basketligan Herr. Samtliga matcher kommer att visas på Expressen. Dessutom kommer Bonnier News Locals, NTM:s och Gota Medias lokala varumärken visa “sina” lokala lag på den egna plattformen. 

Exempelvis kommer Östersunds-Posten att visa Jämtlands alla matcher och Norrköpings Tidningar kommer att visa Norrköpings alla matcher.

Matcherna kommer att produceras av Rego, som har producerat SBL Herr under många år.

– SBL Herr  har visats på vår egen plattform under många år och har även haft en del nationell exponering med några matcher hos SVT varje säsong. Nu tar vi nästa kliv genom att ha en stor nationell medieaktör som sänder alla matcher och vi tilltalas verkligen av Bonnier News och deras lokalmediekollegors möjlighet till såväl nationell som lokal exponering, säger Bo Sundberg, ansvarig för medierättigheterna för  SBL Herrs räkning.

Avtalet, som är ett samarbete mellan mediekoncernerna, SBL Herr  och XVI Sports, som företräder SBL Herr , är flerårigt och parterna ser en långsiktig satsning för att lyfta intresset för ligan.

– Vi har med vår rättighet för innebandyns SSL sett hur intresset för innebandyn har ökat hos oss. Nu får vi möjlighet att göra en liknande resa med ytterligare en högstaliga i en stor sport, vilket vi ser som otroligt inspirerande, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

Pontus Weinemo, strategisk sportchef på Expressen, ser ännu en pusselbit för att stärka Expressens sportinnehåll.

– Livesänd sport är en viktig del i vårt arbete att vara ledande inom svensk sportjournalistik och nu får vi chansen att visa massor av högdramatiska matcher hela vägen till att SM-guldet delas ut, säger Weinemo. 

Lasse Hansson, livesportansvarig hos Gota Media, och Jens Pettersson, chef för redaktionell utveckling hos NTM, ser båda hur denna uppgörelse kommer att stärka sportinnehållet ordentligt.

– Det är en styrka att en lokaltidning, i detta fallet Borås Tidning hos oss, kan visa alla matcher med ett av stadens elitlag, Borås Basket, på högsta nivå, säger Lasse Hansson.

NTM bevakar bland annat BC Luleå, Norrköping Dolphins och Uppsala Basket.
– Basketen har ett stort intresse i Luleå, Norrköping och Uppsala, så detta blir ett väldigt lyft för våra lokala titlar på dessa orter, säger Jens Pettersson. 

Så kommer Svenska Basketligan herr att visas:

  • Expressen: Visar alla matcher i ligan.
  • Östersunds-Posten och Länstidningen i Östersund: Visar Jämtlands alla matcher.
  • Bärgslagsbladet: Visar Köpings alla matcher.
  • Länstidningen i Södertälje: Visar Södertäljes alla matcher.
  • Smålands Dagblad och Smålands-Tidningen: Visar Nässjös alla matcher.
  • Norrköpings Tidningar: Visar Norrköpings alla matcher.
  • Upsala Nya Tidning: Visar Uppsala baskets alla matcher
  • NSD och Norrbottens-Kuriren: Visar Luleås alla matcher.
  • Borås Tidning: Visar Borås alla matcher.

Kontakter

Bo SundbergAnsvarig medierättigheterBasketligan Herr

Tel:070-726 22 02

Bilder

Foto: Justin Olsson
Foto: Justin Olsson
Ladda ned bild
Foto: Justin Olsson
Foto: Justin Olsson
Ladda ned bild
Foto: Justin Olsson
Foto: Justin Olsson
Ladda ned bild

Om

Med över 2.000 journalister är Bonnier News Sveriges ledande nyhetsaktör och Nordens största mediekoncern. Bland våra cirka 200 varumärken finns en rad av Sveriges största och mest välkända tidningar. Vår journalistik når varje dag ut till en publik bestående av 6 miljoner läsare, användare, lyssnare och tittare. Vi är stolta förvaltare av familjen Bonniers tradition av oberoende publicistik sedan 200 år och har deras uppdrag att förädla och utveckla vår roll i det svenska samhället.

Följ Bonnier News

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bonnier News

Arbetarbladet planerar satsning i Sandviken – vill flytta redaktionen från Gävle19.9.2023 14:05:00 CEST | Pressmeddelande

Arbetarbladet har inlett förhandlingar om att flytta redaktionen i Gävle till nya lokaler i Sandviken. Anledningen är främst att stärka relationen till läsarna i västra Gästrikland och Sandviken, ett område som redan i dag är Arbetarbladets starkaste fäste. – Vi ser en stor potential att växa i och omkring Sandviken, och för att kunna göra det behöver vi vara än mer lokala. Därför hoppas vi vara i mål med dessa förhandlingar inom kort, säger Arbetarbladets chefredaktör Jacob Hilding.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum