Vänsterpartiet Skåne

V Kristianstad presenterar budget för 2024

Dela
Välkomna till pressträff med Vänsterpartiet Kristianstad!

Linnea Bengtsson, ordförande och Mikael Persson, gruppledare  presenterar Vänsterpartiets förslag till budget för Kristianstads kommun 2024.

Budgeten En trygg gemenskap - för ett jämlikt Kristianstad innehåller bland annat satsningar på arbetsmiljö för de kommunalt anställda, ett ökat fokus på socialt arbete och satsningar för en bra skola. 

- Många barnfamiljer i vår kommun har det extra kämpigt just nu, säger Linnea Bengtsson. Inget barn ska behöva sitta med en kurrande mage under skoldagen. Därför är en av satsningarna i vår budget att skolan också ska ge barnen frukost för att orka med skoldagen.

Tid: Tisdag 30/5 13.00

Plats: Rådhus Kristianstad, rum 101

Nyckelord

Kontakter

Om

Vänsterpartiet Skåne
Vänsterpartiet Skåne
Nobelvägen 51a
214 33 Malmö

040-19 27 87http://vskane.se/

Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet. Det är när vi tillsammans ser till att välfärden och samhället ställer upp för oss alla och envar som vår individuella frihet växer. Inom sjukvården innebär det drift i egen regi för att säkra en jämlik tillgång till god vård. Bäst vård får man om patienternas behov får styra och låter skattepengarna finansiera verksamheten istället för att gå till vinster för välfärdföretagen. Sänkta avgifter för biljetter till ett modernt järnvägsnät, ett utbyggt nät av stadsbussar och regionala busslinjer som binder ihop hela regionen är Vänsterpartiets vision. Fri kollektivtrafik är framtiden!

Vänsterpartiet vill bygga ett Skåne för alla – inte bara för de rikaste.

Följ Vänsterpartiet Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Skåne

V vill bespara sjukhusen att tävla om finansiering – får nej i regionstyrelsen7.9.2023 12:43:20 CEST | Pressmeddelande

I maj i år la Vänsterpartiet ett förslag om att avskaffa incitamentsmodellen för de skånska sjukhusen. Det grundades i att sjukvården redan drogs med ett prognosticerat underskott på 2,9 miljarder och knappast behövde ett hot om mindre betalt för att ”producera” fler operationer – eller tävla med varandra utifrån redan svårt underfinansierade budgetar. Idag ligger samma underskottsuppskattning på 3,5 miljarder och V ser fortsatt ingen anledning till att fortsätta pressa sjukhusen.

V vill stoppa vårdkrisen med arbetstidsförkortning4.9.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Minskat antal sjukskrivningar, mer nöjd personal som upplever mindre stress och fler sökande till tjänsterna. Det var några av effekterna, i tillägg till bättre resultat och ökad produktion, som syntes i den största undersökningen av förkortad arbetstid med bibehållen lön som genomförts. Med den personalkris som ger stora effekter för personal, patienter och vårdsystemet i Skåne är det dags att göra ett försök med att införa 30 timmars arbetsvecka, menar Vänsterpartiet i Region Skåne.

V ställer regionstyret till svars om folkhögskolornas svåra situation24.8.2023 13:15:19 CEST | Pressmeddelande

Under dagens möte med regionala utvecklingsnämnden fattades det beslut om medel till de skånska folkhögskolorna. Trots historiska nedskärningar, nedlagda filialer, minskat antal kurser och risk för uppemot 100 varsel från de skånska folkhögskolorna vill regionen enbart skjuta till en mindre summa. Vänsterpartiet vill nu att regionen redovisar vilka följder det får för folkhögskolesektorn i Skåne – och hur man planerar att bemöta de än större riskerna med ytterligare minskade statliga anslag framöver.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum