Tekniska verken i Linköping

Elin Bäck blir ny säkerhetschef på Tekniska verken

Dela
Den 15 augusti börjar Elin Bäck som säkerhetschef för Tekniska verken-koncernen, och tar samtidigt plats i koncernledningen. Hon efterträder Peter Valvassori, som stannar kvar inom organisationen. Elin kommer närmast från en roll som Head of Security på Saab Dynamics AB.

Elin Bäck har tidigare haft liknande uppdrag inom Saab Dynamics, Teracom och FOI. Hon tar med sig ett systematisk och strategiskt säkerhetsarbete som ligger i linje med koncernens verksamhet.

– Med tanke på de samhällskritiska funktioner Tekniska verken ansvarar för ska det bli spännande att få sätta mig in mer detaljerat i den breda verksamheten. Jag brinner för att säkerhetsarbetet ska underlätta för kärnverksamheten och vara en naturlig del av vardagen, säger Elin Bäck, tillträdande säkerhetschef på Tekniska verken.

– I Elin Bäck har vi hittat en person med både stor kunskap och erfarenhet inom säkerhetsområdet som dessutom har ett omvittnat bra ledarskap. Hon blir därmed den kraft som kommer att driva och utveckla säkerhetsområdet för Tekniska verken koncernen och hon kommer också på ett ypperligt sätt bidra i ledningsgruppsarbetet, säger Charlotta Sund, vd Tekniska verken.

Nuvarande säkerhetschef Peter Valvassori stannar kvar inom organisationen för att bidra till en sömlös övergång som ger Elin tid att sätta sig in i uppdraget. Peter fortsätter vara en värdefull medlem inom säkerhetsenheten.

– Jag säger varmt välkommen till Elin och vill samtidigt passa på att tacka Peter för ett väldigt bra jobb. Säkerhetsfrågan är mycket komplex och en avgörande del av vår verksamhet, säger Charlotta Sund, vd Tekniska verken.

 

För vidare information, kontakta gärna:

Charlotta Sund, vd Tekniska verken i Linköping AB (publ)
Telefon: 013-30 86 50
E-post: charlotta.sund@tekniskaverken.se

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken-koncernen bygger världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som förenklar våra
211 000 privat- och företagskunders vardag. Tillsammans med våra kunder tar vi hand om och nyttjar jordens resurser på ett bättre sätt, med mer nytta och mindre påverkan på miljön. Vi erbjuder tjänster inom elnät och elhandel, avfall, biogas, effektiva energilösningar, vatten och avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband, belysning och laddlösningar. 
 
Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se
 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum