Bookmark Förlag

Sarenbrant skildrar det omdebatterade ämnet skakvåld i ny Emma Sköld-deckare

Dela
Idag har Parasiten, den elfte delen i Sofie Sarenbrants populära bladvändarserie om kriminalinspektör Emma Sköld, release. Boken riktar fokus mot fängslande och aktuella ämnen.

Brända kvarlevor av en kropp hittas en varm sommardag på Drottningholm. Vid offret återfinns en dödslista, där kriminalinspektör Emma Skölds namn är det sista av fem. Medan poliserna gör allt för att hitta personerna på listan innan mördaren, nystas en historia om svek, lögner och familjehemligheter upp. Allt tog sin början tjugo år tidigare när en kvinna hamnade i häktet för skakvåld mot sitt spädbarn ...

”Idén till Parasiten dök upp när jag lyssnade på en radiodokumentär om en pappa som dömts till fängelse för skakvåld. Han friades i efterhand, men då hade han redan hunnit avtjäna sitt straff och hans liv hade rämnat”, säger Sofie Sarenbrant. ”Som mamma kunde jag inte tänka mig en värre mardröm, och det är när nackhåret reser sig som jag skriver som allra bäst.”

På sitt karakteristiska sätt skildrar Sofie Sarenbrant ämnen som hämndbegär, såriga syskonrelationer och en familjetragedi med katastrofala konsekvenser. Vem står på din sida när livet slås i spillror?

”Det som skiljer den från mängden är Sarenbrants mästerliga hanterande av hur mycket information som portioneras ut och när, vilket skapar en oerhört spännande bladvändare”, skriver BTJ i en recension.

Parasiten är en otroligt stark bok”, säger förlagschef Claes Ericson. ”Sofie Sarenbrant är mästerlig på att balansera vidriga mordfall med karaktärernas utveckling och relationer.”


SOFIE SARENBRANT debuterade 2010 och vann det prestigefulla priset Årets deckarförfattare 2019, 2020 och 2022. Den fängslande och samhällsaktuella serien om kriminalinspektör Emma Sköld har rönt stora framgångar. Böckerna har sålt i över fem miljoner exemplar i 17 länder. Syndabocken, Mytomanen och Skyddsängeln blev årets mest lyssnade böcker på Storytel. Sarenbrant har också vunnit Stora E­bokspriset två år i rad. Ljudboken är inläst av Katarina Ewerlöf.


För intervjuförfrågningar, kontakta:
Hanna Källerteg, Bindefeld Kommunikation
hanna@bindefeldkommunikation.se
+46 790 99 06 11

För information om boken, kontakta Lova eller Stephanie på Bookmark Förlag.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Omslag: Sanna Sporrong & JK Morris
Omslag: Sanna Sporrong & JK Morris
Ladda ned bild
Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Ladda ned bild
Foto: Magnus Ragnvid
Foto: Magnus Ragnvid
Ladda ned bild
Foto: Magnus Ragnvid
Foto: Magnus Ragnvid
Ladda ned bild

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum