Svensk Kollektivtrafik

Bijan Zainali ny ordförande i Svensk Kollektivtrafik

Dela
På årsstämman för Svensk Kollektivtrafik den 23 maj 2023 valdes Bijan Zainali (S) till ny ordförande. Han är även ordförande i Västtrafik och regionråd i Västra Götalandsregionen.
Ordförande Bijan Zainali (S), 1:e vice ordförande Kristoffer Tamsons (M) och 2:e vice ordförande Elisabeth Björk (V).
Ordförande Bijan Zainali (S), 1:e vice ordförande Kristoffer Tamsons (M) och 2:e vice ordförande Elisabeth Björk (V).

Som 1:e vice ordförande valdes Kristoffer Tamsons (M), oppositionsregionråd i Region Stockholm och 2:e vice ordförande i Trafiknämnden i Stockholm. Som 2:e vice ordförande valdes Elisabeth Björk (V), regionråd och ordförande i Kollektivtrafiknämnden, Region Värmland.Till styrelsen valdes även ett antal nya ledamöter.

– Det är med stor tillförsikt som jag tar mig an arbetet som ordförande. Tillsammans med presidiet, styrelsen och branschföreträdare kommer vi att fortsätta arbeta för utveckling av kollektivtrafiken i hela landet. En tillgänglig, trygg och prisvärd kollektivtrafik bidrar till hållbara resor, och har en avgörande roll i omställningen till ett hållbart samhälle, säger ordförande Bijan Zainali (S).

– Det är hedrande att få fortsätta arbeta med kollektivtrafikens utveckling i Sverige. Detta inte bara tillsammans med ett nytt presidium utan också tillsammans med en framåtblickande, kompetent och samlad bransch, säger Kristoffer Tamsons (M).

– Kollektivtrafiken är inne i en intressant fas, framtidens resande är kollektivt och det pågår mycket utvecklingsarbete runt om i Sverige. Jag ser fram emot att på nationell nivå vara med och arbeta för att stärka och utveckla kollektivtrafiken, säger 2:e vice ordförande Elisabeth Björk (V).

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ordförande Bijan Zainali (S), 1:e vice ordförande Kristoffer Tamsons (M) och 2:e vice ordförande Elisabeth Björk (V).
Ordförande Bijan Zainali (S), 1:e vice ordförande Kristoffer Tamsons (M) och 2:e vice ordförande Elisabeth Björk (V).
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svensk Kollektivtrafik
Svensk Kollektivtrafik
Götgatan 14, 1 tr
118 46 Stockholm

https://www.svenskkollektivtrafik.se
Svensk Kollektivtrafik är bransch- och intresseorganisation för de regionala kollektivtrafikmyndigheterna och länstrafikbolagen i Sverige. Våra medlemmar erbjuder lokal och regional kollektivtrafik med buss, tåg, spårvagn, tunnelbana och båt i Sverige. Svenska folket gör årligen 1,7 miljarder resor med våra medlemmars trafik. Det motsvarar 99 procent av landets busstrafik och 90 procent av landets tågtrafik.

 

Följ Svensk Kollektivtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Kollektivtrafik

Så här får vi de olika resenärsgrupperna att välja kollektivtrafiken framför bilen25.3.2024 10:00:07 CET | Pressmeddelande

Ökat utbud, bättre för miljön eller helt enkelt bara kunskap om hållplatsläget? Olika målgrupper reagerar på skilda argument och där finns nyckeln till att få fler att välja att resa med kollektivtrafiken i stället för att ta bilen. Det visar temarapporten från Svensk Kollektivtrafiks resvane- och attitydundersökning Kollektivtrafikbarometern, denna gång med fokus på skillnader i olika resenärsgrupper och deras förutsättningar att öka sitt kollektivtrafikresande.

Årsrapport: Resenärerna är nöjda med sina serviceresor - men satsning krävs för ökad trygghet15.2.2024 10:00:01 CET | Pressmeddelande

De som reser med färdtjänst- och sjukresor är väldigt nöjda resenärer. 90 procent är nöjda med både beställning och resa och 93 procent är nöjda med förarens bemötande. Men en mindre andel känner sig i stället otrygga i samband med sina resor. Det framgår av årsrapporten från Svensk Kollektivtrafik med resultat från ANBARO, barometern för anropsstyrd trafik.

Årsrapport: Allt fler väljer att växla mellan bil och kollektivtrafik5.2.2024 09:59:59 CET | Pressmeddelande

Andelen resenärer som enbart väljer bilen har minskat i samtliga regioner sedan 2022. Störst förändring har skett i Västra Götalandsregionen, där andelen bilister har minskat med sex procentenheter och ersatts av växlare. Samtidigt ökar kollektivtrafikens marknadsandel för 2023, och 53 procent av svenskarna reser kollektivt varje månad. Det framgår av årets rapport från Svensk Kollektivtrafiks resvane- och attitydundersökning Kollektivtrafikbarometern.

Rapport: Skillnader i mäns och kvinnors resande med kollektivtrafiken22.3.2023 10:00:27 CET | Pressmeddelande

Andelen kvinnor som åker med kollektivtrafik är högre än män. Fler män anser att jobbet kräver bil och att de föredrar bilen framför bussen. En större andel kvinnor kan inte jobba hemifrån utan måste ta sig till jobbet och har i mindre utsträckning tillgång till körkort och bil. Det visar temarapporten från Svensk Kollektivtrafiks resvane- och attitydundersökning Kollektivtrafikbarometern, denna gång med fokus på skillnader i resmönster, färdmedelsval, nöjdheter och drivkrafter mellan kvinnor och män.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye