Sveriges Arkitekter

Pressinbjudan: Buchas vice borgmästare är hedersgäst på seminarium om Ukrainas återuppbyggnad

Dela
Sveriges Arkitekter anordnar ett seminarium om hållbar återuppbyggnad av Ukraina den 2 juni. Seminariet sker i Göteborg och hedersgäst är Mykhailyna Skoryk-Shkarivska, vice borgmästare i Bucha, en förstad till Kyiv. Vi hälsar medier välkomna att delta i seminariet och att intervjua Ms. Skoryk-Shkarivska.

När kriget i Ukraina startade knöt Sveriges Arkitekter snabbt kontakter med det ukrainska arkitektförförbundet för att kunna bistå kolleger i det ockuperade landet. Vi genomför projektet Framtidsbilder för Ukraina med ekonomiskt stöd av Svenska institutet för att ukrainska arkitekter, kvar i landet eller på flykt i Sverige, ska kunna starta planeringen för återuppbyggnaden av sitt hemland redan nu. Dialogpartners i projektet är Boverket, Riksantikvarieämbetet och Arkdes.

På torsdag den 2 juni genomför vi det sista av fyra seminarier, den här gången i Göteborg med Göteborgs stadsbyggnadsförvaltning som värd. Kommunfullmäktiges andre vice ordförande Margareta Broang hälsar välkommen och därefter berättar Mykhailyna Skoryk-Shkarivska, vice borgmästare i Bucha, om erfarenheterna efter ockupationen. Hanna Bondar, riksdagsledamot i Ukraina, deltar digitalt liksom flera ukrainska arkitekter – hela programmet finns bifogat.

Journalister är varmt välkomna att delta i seminariet, som pågår kl 9.30–16. Vill ni intervjua Buchas vice borgmästare finns tillfälle under torsdagen, i första hand efter kl 16. Tolk finns till hands.

För förfrågningar om intervju och pressfoton från Bucha, kontakta Magnus Brink, Göteborgs stad: magnus.brink@stadsbyggnad.goteborg.se, tel 070-778 25 54. 

Information om projektet och seminariet, kontakta Pehr Mikael Sällström, Sveriges Arkitekter: mejl pm.sallstrom@arkitekt.se, tel 070-605 50 33.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Länkar

Om

Sveriges Arkitekter
Sveriges Arkitekter
Storgatan 41, Box 5027
102 41 Stockholm

Växel 08-505 577 00http://www.arkitekt.se

Sveriges Arkitekter är ett fackförbund och en intresseorganisation som driver Sveriges arkitekters gemensamma frågor – från studietiden och genom hela yrkeslivet. Vi står upp för arkitekternas arbetsvillkor och driver kårens intressen för att åstadkomma vackra, hållbara och välfungerande livsmiljöer. Vi har över 14 000 medlemmar och växer ständigt.

Följ Sveriges Arkitekter

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Arkitekter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum