Siemens AB

Green Cargo leasar fem nya Vectron-lok från Siemens för den skandinaviska korridoren

Dela
Alpha Trains, det ledande leasingbolaget för lok och passagerartåg i Europa, är stolta över att nu kunna erbjuda helt nya Vectron AC-lok från Siemens till den skandinaviska godstransportmarknaden. Green Cargo, Sveriges största godsoperatör, har tecknat ett långsiktigt leasingavtal för fem Vectron-lok för den skandinaviska korridoren. Dessa Vectron-lok är nya på marknaden och Green Cargo är en av de första operatörerna att leasa denna loktyp. Loken är godkända för drift i Tyskland, Österrike, Danmark, Sverige och Norge och kan köras i en hastighet på upp till 200 kilometer i timmen.
Vectron AC-lok från Siemens Mobility i Green Cargo-design
Vectron AC-lok från Siemens Mobility i Green Cargo-design

Med dessa nya Vectron-lok moderniserar Green Cargo sin flotta och fortsätter att utveckla sin internationella trafik från Malmö genom Danmark till Tyskland och tillbaka, för att bättre kunna betjäna sina kunder. Alla Vectron-lok är utrustade med ETCS, vilket kommer att ge Green Cargo stor flexibilitet när Sverige gradvis implementerar ETCS under de kommande åren. Loken kommer att levereras under 2023.

Det här leasingavtalet är det första fullserviceavtalet för Siemens Vectron-lok för Alpha Trains i Skandinavien. Alpha Trains har anlitat Siemens Mobility i Sverige för att utföra fullservice på Vectron-loken. Service av loken kommer att utföras i den nyöppnade lokverkstaden i Malmö och vändpunkten i tyska Maschen.

Partnerskapet mellan Alpha Trains och Siemens Mobility i Sverige garanterar en högkvalitativ underhållsnivå med fokus på effektivitet för maximerad drifttid och låga driftskostnader.

– Som ett företag med stark kundfokus är Alpha Trains glada över att kunna förse Green Cargo med våra senaste Siemens Vectron-lok för att modernisera sin flotta. Vi tror att dessa lok kommer att minska transporternas miljöpåverkan avsevärt och samtidigt erbjuda exceptionell prestanda och tillförlitlighet. Dessutom understryker vårt partnerskap för fullserviceunderhåll med Siemens Mobility i Sverige vårt åtagande att tillhandahålla högkvalitativa och effektiva tjänster till våra kunder, vilket bidrar till att minska deras driftskostnader och säkerställa maximal drifttid för deras verksamhet, säger Fernando Pérez, tillförordnad vd för Alpha Trains Group.

– Vi är mycket glada över detta första samarbete med Alpha Trains i Sverige. Med vårt prestationsbaserade tillvägagångssätt kommer vi att kunna stödja Alpha Trains i deras ambition att växa ytterligare på den europeiska marknaden, säger Kristina Nyquist, vd för Siemens Mobility i Sverige.

Alpha Trains är starkt engagerade i att bidra till uppnåendet av klimatmålen genom att stödja omställningen från väg till järnväg och främja miljövänliga rälstransportlösningar. Introduktionen av de nya Siemens Vectron-loken på den skandinaviska godstransportmarknaden är ett viktigt steg mot att uppnå detta mål. Med sin toppmoderna teknik har Vectron-loken även en betydande positiv inverkan på miljön, eftersom de släpper ut betydligt lägre nivåer av föroreningar och växthusgaser än vägtransporter.

Nyckelord

Kontakter

Alpha Trains Group
Heike Zimmermann, Group Head of PR & Marketing


Tel.: +49 221 9140 9063
E-mail: heike.zimmermann@alphatrains.eu
www.alphatrains.eu

Bilder

Vectron AC-lok från Siemens Mobility i Green Cargo-design
Vectron AC-lok från Siemens Mobility i Green Cargo-design
Ladda ned bild
Kristina Nyquist, vd för Siemens Mobility AB. Fotograf Daniel Roos. Högupplöst bild lämplig för tryck.
Kristina Nyquist, vd för Siemens Mobility AB. Fotograf Daniel Roos. Högupplöst bild lämplig för tryck.
Ladda ned bild

Om

Siemens AB
Siemens AB
Evenemangsgatan 21
169 79 Solna

08 728 10 00https://new.siemens.com/se/sv.html

Om Siemens Mobility
Siemens Mobility är ett separat förvaltat företag inom Siemens AG-koncernen. Siemens Mobility har varit ledande inom intelligenta transportlösningar i mer än 175 år och förnyar ständigt sin portfölj. Dess kärnområden inkluderar rullande materiel, rälsautomation och elektrifiering, en omfattande mjukvaruportfölj, nyckelfärdiga system samt relaterade tjänster. Med digitala produkter och lösningar gör Siemens Mobility det möjligt för transportoperatörer över hela världen att göra infrastruktur intelligent, hållbart öka värdet under hela livscykeln, förbättra passagerarupplevelsen och garantera tillgänglighet. Under räkenskapsåret 2022, som avslutades den 30 september 2022, redovisade Siemens Mobility intäkter på 9,7 miljarder euro och hade cirka 38 200 anställda över hela världen. Mer information finns på: www.siemens.com/mobility.

Om Alpha Trains
Alpha Trains är den ledande uthyraren av rullande materiel i Europa. Totalt arbetar 130 anställda från 17 länder på kontor i Luxemburg, Antwerpen, Köln, Madrid, Paris och Warszawa. Alpha Trains äger mer än 950 lok och persontåg och erbjuder skräddarsydda leasinglösningar, omfattande know-how inom underhåll och fordonsreparationer samt lång erfarenhet av finansiering av nybyggnadsprojekt. Alpha Trains flottor används hos många offentliga och privata operatörer i 22 europeiska länder. Alpha Trains aktieägare är APG, Arcus European Trains, PGGM och Swiss Life.

Följ Siemens AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Siemens AB

Färre än 50 % av företagen förväntar sig att uppfylla målen för koldioxidutsläpp år 2030, enligt ny studie13.9.2023 11:50:15 CEST | Pressmeddelande

Siemens presenterar en global studie som analyserar data från en undersökning med 1 400 chefer från 22 länder, som avslöjar insikter på regional, stads- och industrinivå om infrastrukturomställningen inom energisystem, transporter och byggnader Utfasning av fossila bränslen har högsta prioritet inom infrastrukturomställningen, men framstegen går för långsamt Över 50 procent av de tillfrågade cheferna tror att utfasning av fossila bränslen är en konkurrensfördel, men mindre än hälften tror att deras land har en effektiv strategi för att minska koldioxidutsläppen Teknik och digitalisering är viktiga verktyg för en framgångsrik infrastrukturomställning

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum