Svenska Tennisförbundet

Lottat i Billie Jean King Cup: Sverige mot Storbritannien i playoff

Dela
Storbritannien på bortaplan – det blir nästa utmaning för Sveriges tennisdamer. Segraren kvalificerar sig för nästa års Billie Jean King Cup Qualifiers.

Efter succévinsten i årets gruppspel i Europa-Afrikagruppen är Sveriges damlandslag ett steg närmare elitdivisionen i Billie Jean King Cup.

– Det blir en rolig match och jag vet att våra tjejer känner till deras spelre ganska väl. Det blir en bra utmaning som jag verkligen ser fram emot. De har flera bra spelare där så klart Emma Raducanu sticker ut. Är hon med så blir det så klart en ännu tuffare uppgift, säger BJKC-kapten Johanna Larsson efter lottningen. 

Playoff-matchen mot Storbritannien, 14 på nationsrankingen, spelas den andra helgen i november. Speldatum (10-11 november alt. 11-12 november) samt spelplats ska fastställas av det brittiska tennisförbundet.

– Man börjar redan känna en längtan och kan så smått börja förbereda sig. Det var jättebra gjort av oss att vi hade tio lag bakom oss i Turkiet och att vi tog oss vidare. Jobbet är dock inte färdigt, för skulle vi förlora Playoff-matchen så betyder inte avancemanget i Turkiet så särskilt mycket. Vi ska vinna och ta oss till Billie Jean King Cup Qualifiers, fortsätter Larsson.

Vid blågul seger avancerar Sverige till 2024 års Billie Jean King Cup Qualifiers, en direkt avgörande kvalmatch där en plats i slutspelet av tennisens lag-VM – Billie Jean King Cup Finals – ligger i potten.

Vid förlust i playoffmatchen väntar spel i Europa-Afrikazonens grupp 1 nästa år.

Mer information på billiejeankingcup.com

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska Tennisförbundet
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

010-444 04 10https://www.tennis.se

Svenska Tennisförbundets roll är att arbeta för bättre tennis. Förbundet har över 120 000 medlemmar organiserade i sju regioner och drygt 400 tennisklubbar. Tennis är en av Sveriges största barn- och ungdomsidrotter. Svenska tennisspelare har vunnit mängder av internationella ATP- och WTA- titlar, däribland 37 stycken Grand Slam-titlar. Förbundet har över 14000 licensierade tävlingsspelare och varje år arrangeras över 500 nationella tävlingar. Läs mer på www.tennis.se

Följ Svenska Tennisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Tennisförbundet

Inget avancemang för tennisdamerna – föll mot Storbritannien12.11.2023 19:55:02 CET | Pressmeddelande

Storbritannien blev en för tuff uppgift för Sverige i playoff-mötet i Billie Jean King Cup. Efter 1–3 förlusten väntar fortsatt spel i grupp 1 nästa år. – Vi har haft en tydlig målsättning hela veckan och det är att vi skulle vinna den här matchen. När vi samlades inför matchen sa vi att vi skulle slutföra det vi kommit hit för. Tyvärr förlorade vi, men jag är samtidigt stolt över tjejernas insats, säger förbundskapten Johanna Larsson.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum