Värmdö Kommun

Värmdö Näringsliv knackar på hos Villeroy & Boch Gustavsberg - ny mötesform

Dela
Villeroy & Boch Gustavsberg AB stod som första värd i Värmdö kommuns nya koncept ”Näringslivet knackar på…” där företag besöker företag i kommunen för att få en inblick i varandras verksamheter. En ny mötesform som Värmdö kommun tagit initiativet till att koordinera för att möjliggöra en bättre dialog och synergier till ett växande näringsliv.

Med en historia redan från 1825 på orten tog Villeroy & Boch Gustavsberg emot förväntansfulla företagare som var nyfikna på att höra mer om deras verksamhet och varumärket Gustavsberg som idag är ett av Sveriges ledande varumärken inom badrumsbranschen. Under frukostmötet fick företagen möjlighet att bygga relationer och lära känna varandras verksamheter.

-          En förutsättning för ett gott företagsklimat är samverkan näringsliv och kommun vilket visades idag när lokala företag möttes för att diskutera gemensamma utmaningar och konkreta samarbetsformer. Stort tack till Marianne Jarnhed och Linda Olson på Villeroy & Boch Gustavsberg för ett fint värdskap. Vi hoppas att denna mötesform väcker ett intresse hos fler av våra lokala företag, säger Ulla Rådling näringslivschef Värmdö kommun.

Företag på plats hade många gemensamma utmaningar där potentialen till samarbete i olika frågor diskuterades. Frågor som lyftes var bland annat infrastruktur, hur vi behåller och attraherar ny arbetskraft till kommunen samt effektivisering och automatisering i produktionen.

-          Vi på Villeroy & Boch Gustavsberg uppskattade verkligen initiativet från Värmdö kommuns näringslivsenhet att få träffa och bygga relationer med våra grannföretag. Det finns många gemensamma nämnare och utmaningar, trots skilda verksamheter. Vi ser redan fram emot nästa träff – för att tillsammans skapa förutsättningar att vara attraktiva arbetsgivare i kommunen, säger Marianne Jarnhed vice VD Villeroy & Boch Gustavsberg.

Vill ditt företag stå värd och bjuda in andra företag till Näringslivet knackar på? Kontakta foretag@varmdo.se              

Kontakter

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 46 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Värmdö kommun framgångsrik i sin digitala transformation – Vidare i Sveriges DigitaliseringsKommun 202326.6.2023 12:13:35 CEST | Pressmeddelande

Värmdö kommun stoltserar med framgångar i arbetet med att bli en smartare och mer framtidssäker kommun. Genom att fokusera på det mänskliga perspektivet driver alla delar av kommunen en omfattande digital transformation som inte bara involverar teknik, utan även kompetensutveckling och kulturförändring. Resultatet har överträffat förväntningarna och har lett till betydande fördelar för invånare och verksamheter. Vi kallar det smartare Värmdö och nu är vi vidare i Sveriges digitaliseringskommun 2023.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum