Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

Indraget ekonomiskt stöd till Svenska Cricketförbundet

Dela
Riksidrottsstyrelsen har beslutat att inte betala ut ytterligare ekonomiskt stöd till Svenska Cricketförbundet under 2023. Beslutet tas efter upprepade dialoger och extern granskning av Cricketförbundet.

–  Det är en mycket allvarlig situation där vi inte ser att Cricketförbundet har tagit till sig de krav på åtgärder som är en förutsättning för fortsatt stöd. Vi har fört upprepade dialoger och en extern granskning som avslutades i april visar på avvikelser inom värdegrund och även revision som inte kan accepteras, förklarar Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Riksidrottsstyrelsens beslut grundas i allvarliga avvikelser från idrottens värdegrund samt avvikelser från SF:s (medlemsförbunds) åligganden och SF:s skyldigheter gällande revisorer och revision enligt RF:s stadgar.

– Vi kommer däremot att säkerställa att föreningar som är medlemmar i Svenska Cricketförbundet kan ta del av det projektstöd som beviljats förbundet att fördela till föreningarna. Det är Riksidrottsstyrelsens ansvar att ta dessa beslut med fast hand även då de innebär svårigheter för medlemmar. Att vi inom idrottsrörelsen följer värdegrund är en förutsättning för bra och ansvarsfull verksamhet, säger Björn Eriksson.

Riksidrottsstyrelsen ska vid nästa styrelsemöte i juni besluta om en åtgärdsplan för Svenska Cricketförbundet. Riksidrottsstyrelsens beslut om reducerat ekonomiskt stöd kan omprövas om förbundet kommer till att arbeta och fungera i enlighet med idrottens värdegrund samt uppfyller övriga åligganden och skyldigheter enligt RF:s stadgar.

I och med beslutet är det i nuläget två förbund som på grund av brister inte tilldelas ekonomiskt stöd.

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06

Nyckelord

Kontakter

Om

Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna
Riksidrottsförbundet/SISU IdrottsutbildarnaRiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 72 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye