Sverigedemokraterna: Terrorklassa Wagnergruppen

Dela
Sverigedemokraterna går nu fram med en begäran om att regeringen skyndsamt ska ta initiativ till att terrorklassa den ökända Wagnergruppen inom EU-kretsen.
 
Wagnergruppen skändar, skövlar, mördar och torterar i flera delar av världen. I Ukraina, men även i Afrika och Mellanöstern. Sverigedemokraterna uppmanar nu regeringen att snarast redogöra för sin ståndpunkt och klargöra vilka trösklar och hinder som återstår för att terrorklassa gruppen och visa aktivt ledarskap under EU-ordförandeskapet.
 
Sverigedemokraternas utrikespolitiska talesperson Aron Emilsson kommenterar:
 
- Jag ser behov av att regeringen överlägger med utrikesutskottet och då klargör sin hållning. Då kan regering och riksdag gemensamt vässa Sveriges ståndpunkt och förankra en svensk linje och skapa handlingskraft och största möjliga tryck för att EU ska agera beslutsamt.
 
- Arbetet med att trycka tillbaka och på alla vis försvåra Wagnergruppens verksamhet får inte fördröjas och försvåras av en daterad grund för terrorlistning inom EU. Även den bör ses över och även här kan regeringen verka aktivt. Sverigedemokraterna är och kommer att vara pådrivande för att regeringen rustas med tydligast möjliga och välförankrade mandat för ett resolut och beslutsamt agerande i EU-kretsen.
 
 
 
 
 
 

Kontakter

Bilder

Om

Sverigedemokraterna
Sveriges Riksdag
100 12 Stockholm

https://sverigedemokraterna.se/

Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn som eftersträvar en hög grad av trygghet och samhörighet i det svenska samhället.

Partiet är representerade på kommunal, regional och nationell nivå samt i Svenska kyrkans högst beslutande organ.

Partiledare sedan 2005 är Jimmie Åkesson.

Följ Sverigedemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverigedemokraterna

Jimmie Åkessons vårtal 20243.5.2024 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

På lördag den 4 maj kommer Jimmie Åkesson till Långholmen för att hålla sitt traditionsenliga vårtal. Utöver talet kl 13:00 kommer även flera andra gäster och företrädare medverka på scen under dagen. Tid: Lördag den 4 maj, kl 13:00 Plats: Långholmen, Stockholm För den som saknar möjlighet att medverka på plats kommer Jimmie Åkessons tal livesändas på Sverigedemokraternas Youtube-kanal. Efter talet kommer det finnas möjlighet till intervjuer i grupp. Efter vårtalets avslut kommer flera hundra Sverigedemokrater, med partiledningen i spetsen, att tåga bort till Münchenbryggeriet där partiets officiella valkickoff kommer att hållas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye