GlobeNewswire

JLT Mobile Computers gör strategiskt förvärv – går in som delägare i sin australiensiska säljpartner

Dela

JLT förvärvar 33% av aktierna i Control Synergi, JLT:s återförsäljare i Australiensedan tjugo år, och skapar därmed nya expansionsmöjligheter på den australiensiska marknaden.

Växjö, Sverige, 26:e maj2023 * * * JLT Mobile Computers, ledande leverantör av stryktåliga datorer för krävande miljöer, har förvärvat 33% av aktierna i sin australiensiska säljpartner, Control Synergy, med option att förvärva resterande aktier i bolaget om fem år.

Huvudsakliga effekter av förvärvet

  • Skapar expansionsmöjligheter i Australien, och på sikt i övriga APAC
  • Höjer servicenivån på den australiensiska marknaden
  • Utökar kunskapsutbyte för att driva tillväxt
  • Förbättrar möjligheter för kundnära produkt- och tjänsteutveckling

Nya expansionsmöjligheter och höjd servicenivå

Under de senaste 20 åren har Control Synergy framgångsrikt byggt upp försäljningen av JLT:s produkter i Australien. Genom förvärvet skapas nya expansionsmöjligheter, framför allt inom gruvsegmentet, men även andra segment såsom transport, lager och hamnar, vilket är i linje med JLT:s kärnkompetens och produktutbud. Vidare höjs servicenivån genom att underhållsservice och reparationer framöver kommer utföras lokalt, inledningsvis för kunder i Australien och Nya Zeeland, men på sikt även till närliggande länder inom APAC.

"Jag blev väldigt glad när Control Synergys ledning kontaktade JLT angående möjligheten att gå in som delägare i bolaget", säger Per Holmberg, VD på JLT Mobile Computers. "Förvärvet ligger helt i linje med vår långsiktiga strategi, att stärka positionen på våra målmarknader med outnyttjad tillväxtpotential. Nu ser jag fram emot att utöka vår närvaro på den australiensiska marknaden tillsammans med Control Synergy."

Utökat kunskapsutbyte och möjligheter till kundnära produktutveckling

Förvärvet möjliggör ett ökat kunskapsutbyte mellan företagen. Control Synergy kan bredda sitt erbjudande och utnyttja JLT:s starka position och erfarenhet för att öka bearbetningen inom nya segment. Samtidigt får JLT en ökad kännedom om användarnas nuvarande och framtida behov tack vare Control Synergys direktförsäljning till slutkunder, vilket förbättrar möjligheterna för kundnära produkt- och tjänsteutveckling, för att på så sätt stärka konkurrensförmågan ytterligare.

"Control Synergy har varit banbrytande inom marknaden för stryktåliga fordonsdatorer i över 20 år och JLT:s produkter har hela tiden varit vårt förstahandsval," säger Brett Aked, VD för Control Synergy. "Våra kunder har uppskattat den unika kombinationen av innovation, design och tillförlitlighet som JLT tillhandahåller och vi är glada över att stärka samarbetet mellan företagen. Med hjälp av vårt utökade partnerskap vill vi ta nya marknadsandelar och bli den ledande leverantören av stryktålig datorutrustning."

Bakgrund till förvärvet och finansiella detaljer

Möjligheten till förvärvet öppnades när en av Control Synergies tre ägare, David Croxford, beslutade att pensionera sig och JLT erbjöds att gå in som delägare. Den 25:e maj 2023 förvärvade JLT Croxfords andel, motsvarande 33%, av bolagets aktier. Övriga aktier ägs av Brett Aked, CEO och Peter Fuller, säljchef, som båda fortsätter i sina nuvarande roller i bolaget.

Köpeskillingen uppgick till 400K AUD (ca 2,8 MSEK) med en resulterande goodwill-post om drygt 1 MSEK. Köpeskillingen betalades med en kontanttransaktion och inga lån kommer att tas. Som del av förvärvet har JLT en option att förvärva resterande aktier i bolaget om fem år.

Förfrågningar JLT Mobile Computers Group
Per Holmberg, VDGeorge Oguz, CFO
Tel.: +46 70 361 3934Tel.: +46 73 410 7971
per.holmberg@jltmobile.com
www.jltmobile.com
george.oguz@jltmobile.comwww.jltmobile.com


PresskontaktCertified Adviser
PRismaPR Eminova Fondkommission AB
Monika CunningtonTel.: +46 08 684 211 10
Tel.: +44 20 8133 6148adviser@eminova.se
monika@prismapr.com
www.prismapr.com
www.eminova.se

Om JLT Mobile Computers

Tillförlitlig prestanda, mindre krångel. JLT Mobile Computers är en ledande leverantör av stryktåliga mobila datorer och lösningar för de tuffaste miljöerna. Över 25 års erfarenhet har gjort det möjligt för oss att sätta standarden vad gäller användningen av ruggad IT-utrustning. Detta genom en kombination av oöverträffad produktkvalitet, enastående service och support samt förstklassiga lösningar som säkerställer problemfri drift för kunder inom lager/logistik, transport, tillverkning, gruvor, hamnar och jordbruk. JLT agerar globalt med kontor i Sverige och USA och med ett internationellt nätverk av återförsäljare på lokala marknader. Företaget grundades 1994 och är sedan 2002 noterat på Nasdaq First North Growth Market under symbolen JLT med Eminova Fondkommission AB som Certified Adviser. För mer information, besök jltmobile.com.

Om Control Synergy

Control Synergy är en väletablerad australiensisk distributör med över 20 års branscherfarenhet, inriktade på stryktålig datorutrustning och trådlös datakommunikation. De är främst verksamma inom gruvindustrin, jordbruks- och försvarsindustrin, men även inom tillverknings- och automationsindustrin. Control Synergy erbjuder sina kunder rådgivning och den hårdvara som de behöver för att bygga en rad olika mobila datanätverk som kan bestå av fordonsmonterade datorer, kundanpassade koaxialkablar och antennlösningar samt inbyggda lagringsutrymmen och radiomodem. Företagets kunder finns främst i Australien och Nya Zeeland. Huvudkontoret ligger i Beresfield, NSW, Australien. För mer information, besök controlsynergy.com.au.

För att se det här innehållet från www.globenewswire.com måste du ge ditt medgivande sidans topp.
För att se det här innehållet från ml-eu.globenewswire.com måste du ge ditt medgivande sidans topp.

Om

GlobeNewswire
GlobeNewswireFölj GlobeNewswire

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från GlobeNewswire

Inbjudan till HMS Networks telefonkonferens för det tredje kvartalet 20232.10.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

HMS Networks AB (publ) offentliggör sin rapport för det tredje kvartalet 2023 onsdagen den 18 oktober 2023 klockan 07.30. Samma dag klockan 08.30 arrangeras en telefonkonferens för press och aktiemarknad, där VD och koncernchef Staffan Dahlström samt finanschef Joakim Nideborn presenterar rapporten. Presentationen hålls på engelska och följs direkt via telefon eller via internet. De bilder som används under presentationen kommer finnas tillgängliga på HMS webbplats före telefonkonferensen. Om du önskar delta via webcasten går du in på nedan länk. Länk till webbsändningen Om du önskar delta via telefonkonferens registrerar du dig via länken nedan. Efter registreringen får du telefonnummer och ett konferens-ID för att logga in till konferensen. Via telefonkonferensen finns möjlighet att ställa muntliga frågor. Länk till telekonferens Presentation och inspelning kommer finnas tillgängligt på HMS webbplats efter telefonkonferensen. För mer information, kontakta: Staffan Dahlström, VD HMS,

NorthX Biologics AB inviger Innovationshub vid tillverkningsenheten i Matfors28.9.2023 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

MATFORS, Sverige, Sept. 28, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) -- NorthX Biologics AB (“NorthX”) är stolta över att meddela den officiella invigningen av den toppmoderna Innovationshub som etablerats vid anläggningen i Matfors. Detta är en viktig milstolpe och markerar ett ytterligare avancemang för NorthX inom avancerade biologiska läkemedel. Innovationshubben som medfinansierad av den svenska regeringen (Vinnova), är en viktig del i att förbättra landets förutsättningar för framtagandet av revolutionerande läkemedel och driva innovation inom den biofarmaceutiska sektorn. Innovationshubben passar väl ihop med NorthX:s vision att vara en viktig del i utvecklingen och tillverkningen av biologiska läkemedel genom att främja samarbete, forskning och utveckling inom nya terapier. Med fokus på tillverkning av avancerade biologiska läkemedel såsom cell- och genterapier samt vacciner, kan Innovationshubben verka som en katalysator för genombrott inom medicinsk vetenskap. Verksamheten kompletterar NorthX:s

Aktias placeringsutsikt: Räntechocken på placeringsmarknaden är över och det finns många möjligheter för placerare27.9.2023 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Aktia Bank Abp Pressmeddelande 27.9.2023 kl. 9.00 Hittills har 2023 varit ett bra år på placeringsmarknaden. Den globala aktiemarknaden har från årets början avkastat nästan 13 procent mätt i euro och i praktiken kompenserat för fjolårets nedgång. Även avkastningen på räntemarknaden är klart på plus. I sin senaste placeringsutsikt skriver Aktia att avkastningen och risken återigen har börjat gå hand i hand i takt med att de skarpaste räntehöjningarna lugnat ner sig. Mer riskfyllda ränteplaceringar har avkastat bättre än riskfria, och aktieplaceringar har i genomsnitt gett bäst avkastning. Samtidigt har avkastningsskillnaderna varit historiskt stora. ”Aktiemarknaden i USA har varit överlägsen med några stora teknikjättar i spetsen, medan den mer cykliska finska aktiemarknaden, som är beroende av trenderna i tillverkningsindustrin, har sjunkit till minussidan i kölvattnet av de låga ekonomiska siffrorna från Kina. Skillnaderna i prissättningen och tillväxtutsikterna mellan olika marknads

JLT Mobile Computers AB effektiviserar och ökar fokus på tillväxt genom att centralisera sin ledning19.9.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Växjö, Sverige, 19:e september 2023 * * * JLT Mobile Computers, ledande leverantör av stryktåliga datorer för krävande miljöer, meddelar idag att man under året organiserat om delar av sin ledning för att öka effektiviteten och skapa bättre fokus på tillväxt. För att uppnå effektivare styrning och bättre nyttjande av bolagets befintliga resurser har flera förändringar gjorts. Följande funktioner har centraliserats under ny ledning med globalt ansvar. Marknad och affärsutveckling leds av Christian Meincke, CMO/CBDO. Christian har tidigare under 2023 arbetat med strategiska marknadsfrågor för JLT på konsultbasis.Produktutveckling av hårdvara och mjukvara samlas under gemensam ledning av Andreas Nivard som tar rollen som CPO. Andreas behåller sin tidigare roll som VD för JLT Software Solutions, det helägda dotterbolaget som driver JLT:s mjukvarusatsning sedan 2021.Operations inklusive produktion och eftermarknad, nu med globalt ansvar, leds av Hannes Beckerin, Director of Global Operation

Aktia höjer sin primeränta till 2,50 procent den 2 oktober 202318.9.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Aktia Bank Abp Pressmeddelande 18.9.2023 kl. 9.00 Aktia höjer sin primeränta till 2,50 procent den 2 oktober 2023 Aktia Bank höjer sin primeränta från 2,00 procent till 2,50 procent. Räntehöjningen träder i kraft den 2 oktober 2023. Förändringen beror på att marknadsräntorna har stigit. Aktia Bank Abp Mera information: Timo Ruotsalainen, Head of Treasury, tfn 010 247 7211 Distribution: Nasdaq Helsinki Oy Massmedier www.aktia.com Aktia är en finländsk kapitalförvaltare, bank och livförsäkrare som har skapat välstånd och välfärd generation efter generation redan under 200 års tid. Vi tillhandahåller våra kunder digitala tjänster i ett flertal kanaler och ger personlig service på våra verksamhetsställen i huvudstadsregionen samt i Åbo-, Tammerfors-, Vasa- och Uleåborgsregionerna. Vår prisbelönta kapitalförvaltnings fonder säljs även internationellt. Vi sysselsätter cirka 900 personer på olika håll i Finland. Aktias förvaltade kundmedel (AuM) 30.06.2023 uppgick till 13,8 miljarder euro och

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum