Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Gift er på Drive in i sommar!

Dela
Gift er, förnya era äktenskapslöften eller passa på att döpa barnen på årets Drive in i samband med Västerås Summer Meet.
Foto: Magnus Aronson /Ikon
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Fredag 7 juli kl 19–21 kommer Svenska kyrkan traditionsenligt erbjuda både Drive in-vigslar och Drive in-dop, men den här gången på en ny plats, vid Lövudden. En viss reservation dock eftersom polistillståndet inte är helt klart än.

– Det är lite nya förutsättningar nu när det inte blir någon cruising förbi Elbakajen, men vi är glada att få planera för Drive in-vigslar och -dop på Lövudden istället, säger Gunnar Kärrbom, eventpräst i Svenska kyrkan Västerås. Det är en naturskön plats och vi önskar både västeråsare och tillresta gäster varmt välkomna dit.     

Att vigas, förnya äktenskapslöften eller döpas på Drive in är både enkelt och stämningsfullt. Kom som ni är. Utan kostnad ordnar Svenska kyrkan präst, musik och skål i alkoholfritt bubbel för brudpar och dopfamiljer.

Kontakt och anmälan

Gunnar Kärrbom, eventpräst, 021-40 41 25, gunnar.karrbom@svenskakyrkan.se

VIKTIG INFORMATION

Om ni ska vigas behöver ni ha med legitimation för er båda, en giltig hindersprövning (beställ i god tid från skattemyndigheten) och en eller två ringar. Minst en av er måste vara medlem i Svenska kyrkan.

För barndop krävs bägge vårdnadshavarnas samtycke samt legitimation för barnets samtliga vårdnadshavare. Vid vuxendop krävs legitimation för dig som ska döpas. 

Vill ni ha er vigsel- eller dopgudstjänst tidigt på kvällen åker ni lämpligen till platsen i god tid för att inte fastna i köer. Om ni kommer 30 minuter före start (cirka kl 18.30) hamnar ni först eller långt fram i kön.

Fler tillfällen för Drop in-dop och -vigsel

Under året finns fler möjligheter till dop och vigsel utan krav på förbokning eller andra omfattande förberedelser. Kom som ni är. Vi fixar resten! Håll utkik på webbplatsen för Svenska kyrkan Västerås för mer information om kommande tillfällen: svenskakyrkan.se/vasteras/drop-in-dop-och-vigsel

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Magnus Aronson /Ikon
Foto: Magnus Aronson /Ikon
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Annika Strandhäll, Farbror Grön och Ewa Fröling till Svenska kyrkan Västerås4.9.2023 14:02:00 CEST | Pressmeddelande

Nu drar höstterminen igång i kyrkorna runt om i Västerås. Bland mycket annat som händer blir det flera samtalskvällar med intressanta gäster. Bara under september kommer riksdagsledamoten Annika Strandhäll, skådespelaren Ewa Fröling, odlaren och bloggaren Johannes Wätterbäck (Farbror Grön) samt föreläsaren Frida Walter. Dessutom blir det Giddefredag med sinnesrogudstjänst tillsammans med musikpedagogen Per-Håkan Sandberg. Till alla kvällar är det fri entré.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum