Umeå kommun

Carlshöjdsskolan öppnar på måndag

Dela
Carlshöjdsskolan har varit stängd under veckan på grund av en vattenläcka i ett källarutrymme. Nu står det klart att skolan kan öppna igen på måndag. Vattenläckan orsakade att elektricitet, ventilation och internet i skolbyggnaden slutade fungera.

– Under veckan har ett gediget arbete pågått för att snabbt pumpa ut allt vatten och få igång elektricitet, ventilation och övriga installationer, berättar Christina Lundgren, chef för Fastighetsförvaltning, Umeå kommun. 

Eftersom elevernas och personalens arbetsmiljö inte kunde säkras och inte heller flyttas till andra lokaler behövde utbildningsdirektören fatta beslut om tillfällig stängning av skola och fritidshem. Lärarna har under veckan haft distansundervisning med eleverna i årskurs 5–9 och elever från förskoleklass till och med årskurs 4 har haft hemuppgifter. Elever som inte kunnat få sin undervisning tillgodosedd under stängning ska kompenseras till hösten, under kommande läsår. 

Tillfälliga lokaler för förskoleklass och fritids 

När skolan öppnar på måndag kommer eleverna att ha undervisning som vanligt igen. Förskoleklassen Bärnstenen och fritidshemmens öppnings- och stängningsavdelning flyttas tillfälligt till annan plats på skolan under vecka 22 och vecka 23. Detta för att Bärnstenens ingång och entré behöver vara nåbar för fortsatt åtgärdsarbete i fastigheten och för att nå källaren. 
 
Skolköket fungerar inte fullt ut på måndag vilket gör att det blir förenklingar i menyn i början av nästa vecka. Planen är att återgå till ordinarie utbud i mitten av veckan. Tester utförs för att se så att all teknisk utrustning, belysning, internet och ventilation fungerar som det ska. Elektriciteten säkerställs just nu genom en tillfällig byggcentral utanför skolan. Nästa steg blir att utreda hur elektriciteten ska fungera på lång sikt och byta ut installationer som har blivit vattenskadade, vilket kan ta ett par månader. 

– Först när vi har utrett långsiktiga åtgärder för elektriciteten och övriga installationer går det att säga vad kostnaden blir och vad som täcks av försäkringen, säger Christina Lundgren, chef för Fastighetsförvaltning, Umeå kommun. 

Kontakt 

Frågor om åtgärder i fastigheten: 

Christina Lundgren 
chef Fastighetsförvaltning 
090-16 23 43 
christina.lundgren@umea.se 

Frågor om skolverksamheten: 

Marielle Morefält 
rektor Carlshöjdsskolan 
090-16 47 70 
marielle.morefalt@umea.se 

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum