Statens servicecenter

Nu öppnar vi ett statligt servicekontor i Lysekil

Dela

Den 30 maj får invånare i Lysekil närmare till statlig service. På det nya servicekontoret kan du få stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

– Nu kan boende i Lysekil få statlig service på hemmaplan. Vi ser fram emot att möta besökarna på vårt nya servicekontor, säger kontorsområdeschef Hanna Tanha.

Det nya servicekontoret ligger i kommunhuset på Kungsgatan 44, samlokaliserat med kommunens kontaktcenter. Besökare kan därför få medborgarservice från såväl kommun som statliga myndigheter på en och samma plats. Servicekontoret har öppet två dagar i veckan.  

– Vi förenklar kontakten med våra fyra samverkansmyndigheter för invånare som behöver en personlig kontakt, säger regionchef Eva Arnell.

Mer om servicekontoret i Lysekil
Servicekontorets adress är Kungsgatan 44. Öppettiderna är tisdag och torsdag klockan 10.00-15.00, med lunchstängt 12.30-13.30.

På servicekontoret kan kommunens invånare och företagare få hjälp och vägledning i ärenden från fyra myndigheter: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Servicehandläggare hjälper till med ärenden som bland annat rör socialförsäkringar, pensioner och skatter. Dessutom kan både arbetssökande och arbetsgivare göra spontanbesök för att få hjälp med Arbetsförmedlingens digitala tjänster. Servicekontorens tjänster är efterfrågade och kontoren har cirka 2,6 miljoner besök årligen.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Statens servicecenter bidrar till en effektiv och tillgänglig statsförvaltning. Vi levererar administrativa tjänster till andra myndigheter och även lokal statlig service till privatpersoner och företag. Fram till år 2024 utökar vi till 147 servicekontor.

På våra servicekontor ger vi vägleding och service i tjänster från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Migrationsverket, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Följ Statens servicecenter

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Statens servicecenter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum