VisionVisionVision

Manifestation för rättvisa löner den 31 maj

Dela
Onsdagen den 31 maj anordnar fackförbundet Vision, Akademikerförbundet SSR och Vårdförbundet en lönemanifestation på Gustav Adolfs torg i Göteborg. Facken vill uppmärksamma arbetsgivare och politiker på de ojämställda lönerna inom Göteborgs Stad och kräva rättvisa löner och en tydligare löneprocess.

Det finns ett stort missnöje bland medlemmar och fackförbunden kring de låga lönepåslagen i årets lönerevision. Många upplever också att löneprocessen är otydlig.

Det låga löneutfallet cementerar de strukturella löneskillnaderna i staden, vilket drabbar alla anställda i kvinnodominerade verksamheter.

Vision, Akademikerförbundet SSR och Vårdförbundet organiserar tillsammans närmare 10 000 anställda i Göteborgs Stad. Det handlar om samhällsviktiga yrkesgrupper så som socialsekreterare, sjuksköterskor, kuratorer, handläggare och chefer.

Medlemmar, fackligt förtroendevalda, allmänheten och media bjuds nu in att delta i lönemanifestationen. 

Tid: 31 maj kl. 16:00-18:00

Plats: Gustav Adolfs torg i Göteborg

Välkomna!

För mer information, kontakta Kristina Ramstedt, ordförande Vision Göteborgs Stad, tfn 0739-10 20 31.

Mer information finns på evenemangets sida på Facebook (1) #löneupproret | Facebook

Kontakter

Om

Vision
VisionVisions medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden och jobbar i kommuner, regioner, privata företag eller kyrkan. Många är också studenter med siktet inställt på arbete inom välfärden.

Våra 207 000 medlemmar finns inom tusentals olika yrken och bildar tillsammans ett värdefullt nätverk. Vi är en feministisk organisation, partipolitiskt obundna och ingår i TCO. 

Följ Vision

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vision

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum