Svenska Orienteringsförbundet

O-Ringen, världens största orienteringsäventyr till Stockholm 2027

Dela
Mellan Stockholms stad och O-Ringen har idag träffats en överenskommelse om att stå som värd för O-Ringen Stockholm 2027. O-Ringen återvänder därmed till Stockholm efter 52 år!

– Vi är väldigt glada att O-Ringen kommer till Stockholm. Vi kan erbjuda deltagare och publik ett urbant, hållbart och tillgängligt O-Ringen, säger Stockholms idrottsborgarråd Jan Valeskog (S), som under söndagen skakade hand med Svensk Orientering Events VD Claes Forsberg.

O-Ringen är världens största orienteringstävling och arrangeras årligen men på en ny plats varje år. Evenemanget lockar över 20 000 deltagare varje år i alla åldrar från ett 40-tal länder. Senast O-Ringen arrangerades i Stockholmsområdet var i Haninge 1975. Då deltog knappt 10 000 personer. Nu kan vi räkna med det dubbla.

– Att 2027 ta O-Ringen till huvudstaden känns fantastiskt. Vi får ett evenemang med pulsen från storstad och allt som det erbjuder men kan samtidigt leverera orienteringsupplevelser i världsklass. Att vi därtill har Stockholms stad och ett starkt orienteringsdistrikt som tillsammans med oss vill leverera något alldeles extra 2027 gör att vi verkligen ser fram emot det här, säger Claes Forsberg.

O-Ringen arrangeras vecka 30 och erbjuder cirka 120 olika klasser för åldrarna 10-100 år. Arrangör är Svensk Orientering Events AB som är ett helägt dotterbolag till Svenska Orienteringsförbundet. Överskottet från varje O-Ringen går direkt tillbaka till orienteringen både genom förbundet men framför allt till orienteringsklubbarna i Stockholm som bidrar med ungefär 80 000 ideella timmar.

– Vi ser fram emot att hälsa världens alla orienterare välkomna till vår fantastiska stad och få visa upp Stockholms fina naturområden som finns i stadens absoluta närhet. O-Ringen kommer bidra till att lyfta värdet av friskvård och friluftsliv i Stockholm vilket är en stor vinst för folkhälsan och den fysiska aktiviteten hos stockholmarna, säger Jan Valeskog.

Kontakter:

Stockholms stad
Tomas Gustavsson, Pressekreterare för Jan Valeskog
076-122 91 99

Patrik Tengwall, Evenemangsstrateg Stockholms stad
08-50829312

Svensk Orientering Events AB
Claes Forsberg, VD
070-492 14 50

Bilder

Om

Svenska Orienteringsförbundet
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

010-4765360http://www.orientering.se

Svenska Orienteringsförbundet består av 600 föreningar med 84 000 medlemmar. Vi är en idrott för alla, med framgångsrika landslag, en omfattande tävlings- och ungdomsverksamhet samt aktiviteter som hittaut, naturpasset och motionsorientering för allmänheten. Våra medlemsföreningar arrangerar varje år runt 600 tävlingar och stora evenemang som Tiomila och O-Ringen.

Följ Svenska Orienteringsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Orienteringsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum