Svenska Cykelförbundet

Tredje raka VC-temposegern för Anna Beck efter sekunddrama i USA

Dela
Anna Beck var tvungen att besegra två väldigt vassa hemmaåkare för att ta sin tredje raka seger på världscupen i tempo i Huntsville-Alabama. Och efter ett sekunddrama med den regerande världsmästaren Clara Brown så klarade hon det! Louise Jannering och Jenny Asplund var nia.

”En riktigt bra dag på världscupen i USA. Riktigt bra gjort av Anna att lyckas ta en tredje raka temposeger på världscupen. Nu laddar vi om inför måndagens linjelopp”, säger förbundskaptenen Michael Lindgren.

Det var för Anna Becks del 14,6 kilometer som skulle avverkas. Och vilken kamp det blev mellan de två bästa tempocyklisterna i världen! Till sist skilde det knappa fyra sekunder till Anna Becks fördel.

Extra starkt då Annas kropp har det rätt jobbigt på långresor och behöver ofta mera tid än vanligt att acklimatisera sig. Men nu följdes alltså den solklara segern på andra världscupen i belgiska Oostende upp med en lika skön knapp tredje VC-seger i tempo i Huntesville, Alabama.

Natten till söndag svensk tid blev sedan Louise Jannering och Jenny Asplund nia i tandemparets tempolopp. Det svenska tandemparet var 5 minuter och 13 sekunder från den irländska segrartiden, som också var rejält bra med en snitthastighet på 47 kilometer i timmen.

Varje placering för bägge två är så viktiga i kampen om att nå en andra svensk kvotplats på damsidan till Paralympics i Paris 2024.

Cykel
Huntsville, Alabama
Världscupen tempo 
Damer WC3: 1) Anna Beck, Sverige 21.13, 2) Clara Brown, USA +3,74, 3) Jamie Whitmore, USA +51,19.
Damer WB, tandem: 1) Katie-George Dunlevey/ Linda Kelly, Irland 37.50.63, 2) Sophie Unwin/ Jenny Holl, Storbritannien +45.96, 3) Anne Sophie Centis/ Elise Delzenne, Frankrike +1.21.26, 9) Louise Jannering/ Jenny Asplund, Sverige +5.11,31.

Text och bild: Svenska Cykelförbundet (fria för publivering, ange cred) 

Bilder

Om

Svenska Cykelförbundet
Svenska Cykelförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

08-699 60 00https://scf.se/

ALLA som på något vis är engagerade i cykelsporten, som elitcyklist, som tränare, som administratör, som styrelsemedlem, som förälder, som engagerad i en grengrupp, som medlem i en förening, som anställd på kansliet… Vi är alla Svenska Cykelförbundet!

Svenska Cykelförbundet (SCF) bildades den 18 februari 1900 och är ett av landets äldsta specialidrottsförbund. Vid bildandet och fram till 1938 var namnet ”Svenska Velocipedförbundet” och inträde till RF gjordes 1904. Förbundet består av 20 distriktsförbund och cirka 500 föreningar fördelade i hela landet som bedriver cykelsport inom de åtta grenarna Bancykel, BMX, Cykelcross, E-Cycling, Mountainbike, Landsväg, Paracykel och Trial. 

.

Följ Svenska Cykelförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cykelförbundet

Tonvikten på två starka U23-lag när Sverige åker till EM i Nederländerna12.9.2023 18:25:34 CEST | Pressmeddelande

Tolv svenska landsvägscyklister är klara för EM i den nederländska provinsen Drenthe 20–24 september. Betoningen ligger på U23-lagen i både dam- och herrklassen med bra kort som Caroline Andersson, Julia Borgström samt ett starkt herrlag med Jakob Söderqvist som vann Flanders Tomorrow Tour härom veckan. På seniorsidan blir det bara Emilia Fahlin och Hanna Nilsson i EM.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum