Svenska Ishockeyförbundet

Ambassadörer klara för 2024 IIHF Junior-VM i Göteborg

Dela
Fyra namnkunniga hockeyprofiler blir officiella ambassadörer för det JVM som ska spelas i Göteborg med start 26 december; Kim Martin, Hanna Olsson, Joel Lundqvist och Henrik Lundqvist är laddade för uppdraget. - Ett mästerskap på hemmaplan kan betyda massor för alla unga som spelar hockey, säger Joel Lundqvist. Därför kändes det självklart att tacka ja till rollen som ambassadör.

Som ambassadörer kommer de fyra välkända profilerna att vara ansikten utåt för evenemanget och skapa kännedom om att det spelas i Sverige och i Göteborg. Alla är överens om att ett stort mästerskap som JVM kan få stor betydelse även utanför isen. 

– Världens bästa juniorspelare kommer till Sverige. Det skapar en möjlighet för unga spelare att hitta nya förebilder och skapa drömmar kring sitt eget idrottande, säger Joel Lundqvist. 

– Ishockeyn har betytt så mycket för mig. Ett stort världsevenemang som detta kan leda till att fler får upp ögonen för vår sport, både blivande aktiva som publik. Det bidrar jag gärna till, säger Kim Martin. 

Tre av ambassadörerna, Kim Martin, Hanna Olsson och Joel Lundqvist, kommer medverka vid JVM:s aktivitet i Göteborg under stadens 400-årsfirande i början av juni. Den 4 juni kl 14.00-15.30 finns de på plats i Frihamnen för att möta fans.

Fakta

2024 IIHF World Junior Championship är en turnering för U20-landslag och kommer att genomföras i Göteborg. De svenska Juniorkronorna kommer tillsammans med nio andra länder spela i Scandinavium och Frölundaborg mellan den 26 december 2023 till 5 januari 2024. 

Arrangörer för 2024 IIHF World Junior Championship är Svenska Ishockeyförbundet i nära samverkan med Got Event, Göteborg & Co, Frölunda Hockey Club och Göteborgs Ishockeyförbund. 

Läs mer om JVM på www.iihf.com/jvm2024.

Hanna Olsson är en aktiv ishockeyspelare från Göteborg och spelar för Frölunda HC i SDHL. Hanna gjorde sitt första VM 2015 och sen dess har hon varit med Damkronorna både vid OS och flera VM.

Kim Martin vann både OS-silver och OS-brons med Damkronorna. Vid två tillfällen har hon utnämnts till den bästa hockeyspelaren i världen, och i höstas utsågs hon till Tidernas Spelare i Sverige. Idag är Kim sportchef för Frölunda HC:s damlag.

Joel Lundqvist har spelat både i NHL och SHL och vunnit tre VM-guld med Tre Kronor. På hemmaplan är han Frölunda HC:s bäste målskytt någonsin och en hyllad lagkapten som avslutade karriären nu 2023. 

Henrik Lundqvist har också en bakgrund från Frölunda HC men efter det har han spelat 15 säsonger i New York Rangers där han slutade den framgångsrika karriären 2021. Med Tre Kronor vann han både OS- och VM-guld.

Kontakt

Mikael Haglund, generalsekreterare JVM, Svenska Ishockeyförbundet, mikael.haglund@swehockey.se, +46 709-66 69 23

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1912. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum