Bonnier News

Bonnier News Local säljer Lokaltidningen Söderåsen till Made in Båstad

Dela
Lokaltidningen Söderåsen överlåts från och med 1 juli till Made in Båstad AB. Det blir den tredje gratistidningstiteln som bolaget förvärvar från Bonnier News Local, efter Laholms Tidning och Smålänningen XTRA.
Julia och Joakim S Ormsmark, Made in Båstad AB. Foto: Johan Wastensson
Julia och Joakim S Ormsmark, Made in Båstad AB. Foto: Johan Wastensson

Lokaltidningen Söderåsen har funnits i snart tjugo år, ges ut med 22 nummer per år och delas ut med totalutdelning till invånarna i kommunerna Bjuv, Åstorp, Klippan, Perstorp och Örkelljunga. 

Överlåtelsen gäller tidningens utgivningsbevis samt rätten att fortsätta använda titelnamnet för att bedriva gratistidningsverksamhet. Samtidigt ingår parterna en överenskommelse om att Bonnier News Local genom BNLO Feature ska leverera featurematerial till Made in Båstad för användning i Lokaltidningen Söderåsen.

– Vi har mycket goda erfarenheter av samarbete med Made in Båstad och dess ägare Joakim och Julia S Ormsmarck. Genom försäljningen av Lokaltidningen Söderåsen har vi fortsatt möjlighet att erbjuda våra annonskunder en bred mediemix som inkluderar räckvidd i print på Söderåsen, säger Jannik Hansen, gratismediechef på Bonnier News Local och tillika chefredaktör för Lokaltidningen i Skåne.

– Vi har hittat en bra affärsmodell med våra helt lokala titlar som kombinerar papprets räckvidd med en frekvent uppdaterad webb. Att nu få möjlighet att växa genom förvärvet av Lokaltidningen Söderåsen är väldigt stimulerande och vi ser möjlighet till mycket synergier med våra befintliga titlar. Inte minst kring annonsaffären, säger Joakim S Ormsmarck, vd Made in Båstad AB.

Made in Båstad AB har ambitionen att fortsätta ge ut Lokaltidningen Söderåsen med 22 nummer per år. 

– Vi har sedan tidigare ett bra samarbete med Bonnier News Local, framförallt inom annonsförsäljningen. Med förvärvet stärker vi detta ytterligare samtidigt som vi får möjlighet att ta över en klassiskt stark titel som vi nu ska utveckla vidare. Vi ska skapa bra journalistik för läsarna och samtidigt en hållbar affär.

– Vi är övertygade att tidningen fyller en viktig funktion i den här regionen, såväl för läsarna som för annonsörerna, säger Julia S Ormsmarck, kreatör och delägare i Made in Båstad AB.

Sista numret av Lokaltidningen Söderåsen som ges ut i Bonnier News Locals regi når läsarna den 17 juni. Första numret i Made in Båstads regi ges ut den 12 augusti.

Made in Båstad AB är ett mediehus med säte i Båstad och lokalredaktion i Laholm. Bolaget ger bland annat ut de lokala nyhetstidningarna Bjäre NU och Laholms Tidning på veckobasis samt månadstidningen Smålänningen XTRA med utgivning i Ljungby, Markaryd och Älmhult. Genom förvärvet av Lokaltidningen Söderåsen utökar bolaget nu verksamheten till att innefatta utgivning i totalt tio kommuner i nordvästra Skåne, södra Halland samt sydvästra Småland.

Kontakter

Bilder

Julia och Joakim S Ormsmark, Made in Båstad AB. Foto: Johan Wastensson
Julia och Joakim S Ormsmark, Made in Båstad AB. Foto: Johan Wastensson
Ladda ned bild

Om

Med över 2.000 journalister är Bonnier News Sveriges ledande nyhetsaktör och Nordens största mediekoncern. Bland våra cirka 200 varumärken finns en rad av Sveriges största och mest välkända tidningar. Vår journalistik når varje dag ut till en publik bestående av 6 miljoner läsare, användare, lyssnare och tittare. Vi är stolta förvaltare av familjen Bonniers tradition av oberoende publicistik sedan 200 år och har deras uppdrag att förädla och utveckla vår roll i det svenska samhället.

Följ Bonnier News

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bonnier News

Arbetarbladet planerar satsning i Sandviken – vill flytta redaktionen från Gävle19.9.2023 14:05:00 CEST | Pressmeddelande

Arbetarbladet har inlett förhandlingar om att flytta redaktionen i Gävle till nya lokaler i Sandviken. Anledningen är främst att stärka relationen till läsarna i västra Gästrikland och Sandviken, ett område som redan i dag är Arbetarbladets starkaste fäste. – Vi ser en stor potential att växa i och omkring Sandviken, och för att kunna göra det behöver vi vara än mer lokala. Därför hoppas vi vara i mål med dessa förhandlingar inom kort, säger Arbetarbladets chefredaktör Jacob Hilding.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum