Moderaterna

Moderaternas föreslagna kandidater till Europaparlamentsvalet 2024

Dela
Moderaterna har nu presenterat sina kandidater till Europaparlamentsvalet 2024. På första plats föreslår nomineringskommittén ett omval av Moderaternas sittande parlamentsledamot Tomas Tobé.
Gunnar Hökmark, nomineringskommitténs ordförande, Karin Enström, partisekreterare och Tomas Tobé, Europaparlamentariker och föreslaget förstanamn.
Gunnar Hökmark, nomineringskommitténs ordförande, Karin Enström, partisekreterare och Tomas Tobé, Europaparlamentariker och föreslaget förstanamn.

Med drygt ett år kvar tills att vallokalerna för Europaparlamentsvalet stänger har Moderaternas nomineringskommitté presenterat sitt förslag av kandidater. Nomineringskommittén har under flera månader samlat in nomineringar, hållit intervjuer och nu lagt fram sitt förslag på Moderaternas valsedel till Europaparlamentsvalet 2024. 

Vi har föreslagit en lista med personer som har förmåga att i parlamentet fokusera på det som är gemensamt, marknadsekonomisk reformpolitik, fri handel, en digitalisering som gör Europa ledande, en klimatpolitik som bygger på utveckling och en migration- och rättspolitik som ger stabilitet och säkerhet, säger nomineringskommitténs ordförande Gunnar Hökmark. 

Tomas Tobé föreslås toppa listan följt av Jessica Polfjärd, Jörgen Warborn, Arba Kokalari och Boriana Åberg.  

Jag är hedrad av det starka stödet från de moderata förbunden och att bli föreslagen. Vi erbjuder svenska folket ett starkt lag som får mycket gjort tillsammans i Europaparlamentet. En röst på Moderaterna i nästa val handlar om att maximera svenskt inflytande i Europa, säger Tomas Tobé. 

Det stundande valet är ett viktigt val och Moderaterna är redo och väl förberedda för att fortsätta arbeta för ett säkrare, grönare och friare Europa. Listan fastställs slutligt i samband med Moderaternas partistämma i Umeå i oktober i år. 

Jag vill börja med att tacka Gunnar Hökmark och nomineringskommittén för deras gedigna arbete i den här processen.Jag ser fram emot att ta på mig kampanjjackan och genomföra valrörelse igenmedmoderater runt om landet, säger Karin Enström, partisekreterare. 

Nomineringskommitténs förslag i sin helhet:

 1. Tomas Tobé, 46 år, Stockholms län
 2. Jessica Polfjärd, 53 år, Västmanland
 3. Jörgen Warborn, 55 år, Halland
 4. Arba Kokalari, 37 år, Stockholms län
 5. Boriana Åberg, 55 år, Skåne
 6. Gustaf Göthberg, 30 år, Västra Götaland
 7. Micaela Löwenhöök, 36 år, Västerbotten
 8. Mats Green, 45 år, Jönköpings län
 9. Pehr Granfalk, 48 år, Stockholms län
 10. Joanna Sjölander, 52 år, Östergötland
 11. Erik Weiman, 63 år, Uppsala län
 12. Birgit Meier-Thunborg, 64 år, Norrbotten
 13. Ronnie Erhard, 32 år, Örebro län
 14. Måns Linge, 31 år, Kalmar län
 15. Åsa Coenraads, 46 år, Blekinge
 16. Filip Dahlöv, 25 år, Värmland
 17. William Elofsson, 29 år, Gävleborgs län
 18. Alice Landerholm, 21 år, Södermanland
 19. Adam Rydstedt, 28 år, Gävleborgs län
 20. Jesper Skalberg Karlsson, 30 år, Gotland
 21. Malin Höglund, 55 år, Dalarna
 22. Marcus Walldén, 53 år, Kronobergs län
 23. Joel Nordkvist, 34 år, Jämtland
 24. Tobias Björk, 34 år, Västra Götaland
 25. Edvin Alam, 35 år, Uppsala län
 26. Elvira Löwenadler, 23 år, Västra Götaland
 27. Arin Karapet, 36 år, Stockholms stad
 28. Sophia Ahlin, 40 år, Blekinge
 29. Elmer Eriksson, 75 år, Västerbotten
 30. Nihad Zara, 35 år, Norrbotten
 31. Viktoria Sköld, 26 år, Östergötland
 32. Marianne Hennel, 39 år, Kalmar län
 33. Ida Skogström, 28 år, Västernorrland
 34. Fredrik Saweståhl, 46 år, Stockholms län

Kontakter

Bilder

Gunnar Hökmark, nomineringskommitténs ordförande, Karin Enström, partisekreterare och Tomas Tobé, Europaparlamentariker och föreslaget förstanamn.
Gunnar Hökmark, nomineringskommitténs ordförande, Karin Enström, partisekreterare och Tomas Tobé, Europaparlamentariker och föreslaget förstanamn.
Ladda ned bild

Om

Moderaterna
Moderaterna
Blasieholmsgatan 4A
11148 Stockholm

08-6768000http://www.moderaterna.se

 Sverige ska vara möjligheternas land. Där det är din ansträngning som avgör hur långt du kan gå  – inte varifrån du kommer eller vilka föräldrar du har. Sverige ska vara ett land där klassresor är möjliga - barn ska aldrig ärva sina föräldrars problem. Tillsammans kan vi se till att Sverige får en hoppfull framtid.

Följ Moderaterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moderaterna

Moderaternas huvudpunkter under Almedalsveckan 202322.6.2023 13:15:10 CEST | Pressmeddelande

Onsdagen den 28 juni Statsminister Ulf Kristersson talar Tid: 11:00 Plats: Almedalen Kontaktperson: Carl Bergkvist, biträdande presschef hos statsministern, 076-130 33 74 Talet sänds på Moderaternas Youtube och Facebook. Torsdagen den 29 juni Moderaternas ekonomisk-politiska seminarium Produktivitet är centralt för att få en växande ekonomi och har varit avgörande för att bygga upp Sveriges välstånd. Under finanskrisen föll dock produktiviteten kraftigt och har sedan inte återhämtat sig. Vad krävs för att vi ska bryta den trenden? Tid: 12:30 - 14:00 Plats: Donnersgatan 2, Wisby Strand, Lokal Wisby Medverkande: Elisabeth Svantesson, Finansminister, Moderaterna Magnus Henrekson, Professor i nationalekonomi, Institutet för Näringslivsforskning Robin Teigland, Professor i företagsekonomi, Chalmers Tekniska Högskola Kontaktperson för press: Niklas Gillström, pressekreterare hos finansministern, 076-141 14 79 Kontaktperson för praktiska frågor om seminariet: Linnea Svensson, Moderaterna, Lin

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum