Lidl Sverige

Bäst i test: Grillost från Lidl hyllas av panelen

Dela
I Svenska Dagbladets stora test av grillost utsågs Lidls egna Eridanous cypriotiska grillost till testvinnare med fem av sex i betyg. Även grillosten från Lidls eget varumärke Matriket topptestades och tilldelades en delad andraplacering. Vinnaren beskrevs som fantastisk och saftig med ”perfekt balans mellan smakerna”.

När SvDs panel nyligen testade 10 olika sorters halloumi- och grillostar var juryn enade om att Lidls ost var bäst i test. Lidls Eridanous cypriotiska grillost kammade hem en förstaplats och grillosten från Lidls eget varumärke Matriket tog hem en delad andraplacering tillsammans med tre andra sorter med omdömen som ”den håller ihop bra på grillen vilket är ett plus och ger också ett bra tuggmotstånd”, samt beröm för sin ”väldigt goda och saftiga smak”.

– Vi är oerhört stolta över att våra grillostar kammar hem topplaceringar och framförallt att vår Eridanous cypriotiska grillost blev bäst i test. Hos oss hittar man något för alla smaker och tillfällen, såväl en klassisk grillost från Matriket eller en cypriotisk grillost med antingen smak av mynta, chili eller basilika. Perfekt att slänga upp på grillen i helgen eller för att servera en varm sommardag, säger Robert Stekovic, inköps- och marknadsdirektör på Lidl Sverige.

Vinnarosten kostar 34,90 kronor för 225 gram och den topptestade grillosten från Matriket kostar 27,90 kronor för 200 gram.

Matriket grillost kommer dessutom att ingå i Lidls prisinitiativ där man sänker och fryser priset på varor och ingår bland de midsommarvaror som tillkommer den 1 juni. Hela listan över varor som prissänks publicerades på Lidl Sveriges hemsida måndagen den 29 maj.

Nyckelord

Kontakter

Vid övriga frågor (kundtjänst)

http://www.lidl.se

Tel:020-190 80 70

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum