Vänsterpartiet Malmö

Europeiska vänstern kommer till Malmö!

Dela
Vänsterpartiet Malmö går en händelserik vecka till mötes! Olika delar av den Europeiska vänstern befinner sig 5-8 juni i kärlekens huvudstad Malmö. Under några dagar pågår Left study days, en konferens med workshops, föreläsningar och diskussioner om samtidens och framtidens politiska utmaningar. Här följer information om arrangemangen som pågår med start lördag 3 juni:

Folkfest för fred! 3 juni

Lördag 3:e juni pågår en storslagen fredsfestival i Malmö med inbjudna musiker, forskare, debattörer, politiker och aktivister: Folkfest för fred!

För mer information se: https://via.tt.se/pressmeddelande/folkfest-for-fred-pa-spanehusvagen-3-juni?publisherId=2370649&releaseId=3349066

Mingel och samtal med Europiska vänstern! 5 juni

The left study days drar igång i Malmö. En konferens som samlar olika delar av den Europeiska vänstern. Vi rivstartar dagarna med kvällsmingel och samtal på Folkets bio, Panora den 5 juni.

🚩 Plats: Panora, Malmö folkets bio

🚩 Tid: Mån 5/6. Mingel 17.30 och samtalet 18.30-20.00

🚩 Övrigt: Kostnadsfritt!

Ta del av ett samtal med organisatörer, aktivister och europeiska politiker – om vänsterns organisering och hur vi vinner framtiden. Kom och lyssna, ställ frågor om du vill.
Det blir snacks och mingel med aktivister och parlamentariker från den europeiska vänstern. Givetvis kommer vår EU-parlamentariker Malin Björk finnas där, kom och träffa henne!

Välkommen!

För mer information se: https://www.facebook.com/events/1435593070541912

Evenemang om kampen mot NATO och EU:s migrationspolitik! 6 juni

Spansk revolutionär EU-parlamentariker, Miguel Urbán, på besök i Malmö                                                                         

🚩 Plats: Poeten på Hörnet, Södra Förstadsgatan 65 B

🚩 Tid: Tis 6/6 kl. 18:00

🚩 Övrigt: Man behöver inte anmäla sig

Evenemang om kampen mot NATO och EU:s migrationspolitik. Det kommer att stå i centrum när Malmö får besök av Miguel Urbán, internationell socialist och EU-parlamentariker från spanska Anticapitalistas.

- De arbetande i Europa behöver stärkas och det görs genom att ta strid. Nato är en offensivt krigförande militärallians och måste bekämpas. Tidöavtalet är en rakt igenom rasistisk krigsförklaring mot flyktingar och rasifierade människor i Sverige. Det är dags att blåsa liv i de sociala rörelserna och bygga motståndet, säger Alex Fuentes, en av arrangörerna. 

Kontaktperson: Alex Fuentes

E-post: olfafuentes@hotmail.com

Telefon: 0707- 12 62 97

Left Party Night! 7 juni

Kvällen den 7 juni är du välkommen till Moriskan för att inviga sommaren med ett hav av socialistiska organisatörer, aktivister, politiker och alla möjliga människor. Det kommer bli mat, bar, musik, dj, samtal och utfrågning av Europeiska politiska ledare på scen. En del hänger i baren, andra dansar, några knyter kontakter och nya band för fortsatt kamp och en rättvis framtid. Oavsett vad du känner för, är du varmt välkommen till Left party night!

🚩 Plats: Moriska Paviljongen, Folkets Park

🚩 Tid: Onsdag 7/6 kl. 18:30

🚩 Gratis inträde!

För mer information se: https://www.facebook.com/events/1262694257673731

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar: Håll nere bostadskostnaderna!14.9.2023 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Skenande hyreskostnader och oseriösa bolag som tar ut miljardvinster istället för att hålla hyrorna nere skapar en ohållbar situation på bostadsmarknaden. Vänsterpartiet vill att Malmö stad tar sitt ansvar för bo-krisen genom att ge Malmö Kommunala Bostadsbolag, MKB, ett nytt uppdrag: Att köpa in äldre fastigheter som blir till salu och förvalta dessa med omsorg så hyrorna kan hållas på en låg nivå.

Vänsterpartiet vill se satsning på HLR och hjärtstartare inom vård- och omsorgsverksamheterna.3.7.2023 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Enligt HLR-rådet drabbas omkring 5000 personer årligen av plötsligt hjärtstopp i Sverige. Tillståndet kan drabba vem som helst, var som helst och när som helst. Tillståndet leder till död om inte behandling sätts in inom ett par minuter. Behandlingen består av påbörjad hjärt-lungräddning och en elektrisk stöt från en hjärtstartare (en så kallad defibrillator). Årligen räddas ca 1300 personer till livet efter ett oväntat hjärtstopp, av dessa sker ca 500 fall utanför sjukhus.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum