Djurens Rätt

Camilla Bergvall omvald till ordförande för Djurens Rätt

Dela
Lördagen den 27 maj gick Djurens Rätts riksstämma av stapeln där Camilla Bergvall enhälligt valdes till riksordförande ännu en mandatperiod. Sofia Kamlund och Tina Hogevik fick även de fortsatt förtroende i sina roller som vice riksordförande i Djurens Rätts styrelse.
Camilla Bergvall fortsätter i sin roll som riksordförande för Djurens Rätt i två år till. Foto: Jacob Grange
Camilla Bergvall fortsätter i sin roll som riksordförande för Djurens Rätt i två år till. Foto: Jacob Grange

Under Djurens Rätts riksstämma i helgen gavs Camilla Bergvall fortsatt förtroende som riksordförande i ytterligare två år för organisationen. Redan 2019 valdes Camilla Bergvall till förtroendeuppdraget efter att ha varit engagerad i Djurens Rätt sedan 2009. Hennes engagemang har genom åren särskilt kretsat kring att avveckla pälsindustrin i såväl Sverige som Europa.

– Jag är väldigt glad och tacksam över att ännu en gång få förtroendet att leda Djurens Rätts viktiga arbete. Nu ser jag fram emot att, tillsammans med organisationen, styrelsen och alla medlemmar runtom i landet, fortsätta arbetet för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv, säger Camilla Bergvall om sitt omval som riksordförande för Djurens Rätt.

De senaste åren har organisationen flyttat fram positionerna för djurs rättigheter, inte minst genom flera lyckade kampanjer som exempelvis de europeiska medborgarinitiativen Save Cruelty Free Cosmetics och Fur Free Europe.

– De kommande åren hoppas jag att vi, tack vare stödet från Djurens Rätts 50 000 medlemmar, ska kunna glädjas åt flera viktiga framgångar för de djur som är flest och har det sämst, avslutar Camilla Bergvall.

Om Djurens Rätt

Djurens Rätt gör med målinriktade kampanjer och politiskt påverkansarbete skillnad globalt för de djur som är flest och har det sämst. Är sedan 1882 Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 50 000 medlemmar.

Fakta om Camilla Bergvall

Ålder: 33 år
Bor: Malmö, uppväxt i Helsingborg
Familj: Frun Alice och katterna Saki och Pelle
Utbildning: Kandidatexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap
Gör: Riksordförande för Djurens Rätt, samt är författare och kommunikatör
Fritidsintressen: Läser böcker, promenerar i skogen och provar gärna spännande vegansk mat
Hjärtefrågor: Att pälsindustrin ska förpassas till historieböckerna och att djurfabrikerna ska monteras ned en gång för alla
Tidigare roller i Djurens Rätt: Har varit lokalt engagerad i Helsingborg-Höganäs och i Lund. Var vice riksordförande 2013-2015 samt sammankallande för Djurens Rätts arbetsgrupp för pälsfrågor i åtta år.

Djurens Rätts riksstyrelse

Riksordförande
Camilla Bergvall, Malmö

Ledamöter
Sofia Kamlund, Helsingborg
Tina Hogevik, Stockholm
Nithin Ramesh, Göteborg
Maiya Tebäck, Lund
Hanna Engstedt, Stockholm
Tommy Ringlöw, London/Umeå
Ida Ahlström, Växjö
Sophie Gripenberg, Stockholm

Suppleanter
Andreas Nordvall, Göteborg
Viola Holst, Stockholm
Isobel Niesel, Skövde

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Camilla Bergvall fortsätter i sin roll som riksordförande för Djurens Rätt i två år till. Foto: Jacob Grange
Camilla Bergvall fortsätter i sin roll som riksordförande för Djurens Rätt i två år till. Foto: Jacob Grange
Ladda ned bild

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt arbetar globalt för att göra skillnad för de djur som är flest och har det sämst. Det har vi gjort sedan 1882. Med målinriktade kampanjer, företagssamarbeten och politiskt påverkansarbete är vi en av världens ledande djurrätts- och djurskyddsorganisationer, med fler än 50 000 medlemmar i Sverige.

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Djurens Rätt om regeringens besked om minkfarmerna: Äntligen!13.9.2023 15:51:06 CEST | Pressmeddelande

Regeringen har idag lämnat besked om hur de ser på minkfarmernas framtid. I ett förslag till budgetpropositionen föreslår regeringspartierna tillsammans med Sverigedemokraterna att 180 miljoner kronor avsätts för avveckling under 2024 och 2025. I regeringens pressmeddelande framgår också att det parallellt inleds ett arbete med att se över djurskyddslagstiftningen för att utreda om pälsdjursfarmning ska förbjudas. Djurens Rätt gläds och välkomnar dagens besked.

Project 1882 is launching operations in Ukraine15.6.2023 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Since 1882, Project 1882’s (Djurens Rätt) mission has been to make a difference for the animals that are the most exploited and suffer the worst. A mission dedicated to the animals in Sweden but also globally. Now is the time for the organisation to take the next step with the establishment of a new branch in Ukraine. The needs of the war-torn country are immense and Project 1882 aspires to work both short and long-term to contribute towards change for the animals in Ukraine.

Djurens Rätt expanderar - öppnar verksamhet i Ukraina15.6.2023 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Djurens Rätt har sedan grundandet 1882 arbetat för att göra så stor skillnad som möjligt för de djur som är flest och har det sämst, både i Sverige och globalt. Nu är det dags för organisationen att ta nästa kliv ut i världen när en ny verksamhet i Ukraina etableras. Det krigsdrabbade landets behov är enorma och Djurens Rätt har ambitionen att arbeta både kort- och långsiktigt för att bidra till förändring för djuren i Ukraina.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum