Kulturhuset Spira

Kulturhuset Spira rekryterar orkesterchef

Dela
Kulturhuset Spira har rekryterat Magnus Lind som orkesterchef för Jönköpings Sinfonietta. Han kommer närmast från Kungliga Operan i Stockholm, där han varit biträdande orkesterchef sedan 2017. Magnus Lind har i många år arbetat med verksamhetsutveckling och planeringsfrågor inom svensk scenkonst.
Magnus Lind, orkesterchef Kulturhuset Spira
Magnus Lind, orkesterchef Kulturhuset Spira

– Magnus är rutinerad och vet vad det innebär att driva orkesterverksamhet på högsta nivå. Dessutom känner han vår verksamhet väl sedan tidigare och har ett stort kontaktnät i regionen. Jönköpings Sinfonietta är hela länets orkester och vi jobbar ständigt med att erbjuda angelägna musikupplevelser för vuxna och barn. Jag ser verkligen fram emot att ha med Magnus i det arbetet, säger Kulturhuset Spiras verksamhetschef Ulrika Josefsson.

Magnus Lind kommer från Jönköping och har tidigare varit planeringschef och verksamhetsutvecklare på Kulturhuset Spira. De senaste åren har han varit biträdande orkesterchef på Kungliga Operan i Stockholm, med ett omfattande planerings- och utvecklingsansvar för operans orkester, Kungliga Hovkapellet.

– Jag är glad och stolt över att få återvända till Kulturhuset Spira och Jönköpings Sinfonietta. Det är ett fantastiskt scenkonsthus och en orkester i absolut toppklass. Det blir min högsta prioritet att utveckla orkesterverksamheten tillsammans med resten av ledningen, så att vi kan göra ett ännu starkare avtryck både i vår egen region och nationellt.

Magnus Lind tillträder tjänsten som orkesterchef 1 september.

Kontakt: Ulrika Josefsson, verksamhetschef Kulturhuset Spira, ulrika.josefsson@smot.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Magnus Lind, orkesterchef Kulturhuset Spira
Magnus Lind, orkesterchef Kulturhuset Spira
Ladda ned bild
Ulrika Josefsson, verksamhetschef Kulturhuset Spira
Ulrika Josefsson, verksamhetschef Kulturhuset Spira
Ladda ned bild

Om

Kulturhuset Spira
Kulturhuset Spira
Kulturgatan 3
553 24 Jönköping

010 - 242 80 80https://www.smot.se/

Kulturhuset Spira är hemmaplan för Smålands Musik & Teater och navet för professionell scenkonst i Jönköpings län. På våra scener och på turné erbjuder vi musik, teater, dans, opera och musikal för publik i alla åldrar. Välkommen att bli en upplevelse rikare.

 

Följ Kulturhuset Spira

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kulturhuset Spira

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum