Stockholms läns sjukvårdsområde

Bredäng och Sätra blir en vårdcentral

Dela
De båda vårdcentralerna Bredäng och Sätra går samman under namnet Bredäng Sätra vårdcentral den 1 juni. Samgåendet innebär fördelar för såväl patienter som medarbetare.

Det finns flera fördelar med samgåendet. En större vårdcentral är en attraktivare arbetsplats. När bemanningen inte är lika sårbar vid vakanser underlättas kompetensutveckling och utbildning. En stabil bemanning ger patienter kontinuitet och trygg vård. Allt detta sammantaget bidrar till en hög patientsäkerhet. En större vårdcentral kan också ha högre tillgänglighet och snabbare erbjuda vård jämfört med en mindre.

Sedan några år tillbaka ligger Bredäng och Sätra vårdcentraler i samma lokaler. När Sätras hyreskontrakt sades upp fanns det inte några alternativa lokaler i Sätra centrum som står inför en ombyggnation.

- Vårdcentralerna har ett nära samarbete och våra patienter betraktar oss kanske redan som en gemensam vårdcentral eftersom vi delat lokaler i några år. Men för oss innebär sammanslagningen enklare hantering av journaler och system då vi inte längre kommer behöva administrera Bredäng och Sätra var för sig. Det bidrar till ökad patientsäkerhet och att vi får mer tid för patienten, säger Ann Carlswärd som är verksamhetschef för de båda vårdcentralerna.

Fakta:

Både Bredäng vårdcentral och Sätra vårdcentral drivs av Stockholms läns sjukvårdsområde som erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi.

Läs mer om vårdcentraler i Region Stockholms regi: www.vardcentraler.regionstockholm.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Stockholms läns sjukvårdsområde
Stockholms läns sjukvårdsområde
Solnavägen 1
113 65 Stockholm

08-123 40 444https://www.slso.regionstockholm.se/

SLSO ansvarar för Region Stockholms egenägda hälso- och sjukvård inom områdena psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel samt ansvarar för Regionalt kunskapscentrum för kris och katastrofpsykologi. Vi bedriver också omfattande forsknings- och utvecklingsverksamhet inom dessa områden tillsammans med Karolinska Institutet (KI) och andra lärosäten. Tillsammans är vi cirka 12 000 medarbetare och en av Sveriges största vårdgivare. 

Följ Stockholms läns sjukvårdsområde

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms läns sjukvårdsområde

KBT mot sömnlöshet hjälper även mot depression18.6.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Forskare verksamma vid Psykiatri Sydväst i Region Stockholm har visat att psykologisk behandling för insomni, sömnlöshet, ofta hjälper även vid depressiva symtom. En färsk studie ger stöd för att man bör överväga att i första hand ge kognitiv beteendeterapi (KBT) för insomni när en patient har både insomni och depression, istället för KBT för depression. KBT för insomni är nämligen hjälpsamt mot både depression och insomni samtidigt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye