Lidl Sverige

Lidl Sverige hyllar Nacho-naldagen

Dela
Den 6 juni är det Sveriges nationaldag. För de flesta svenska högtider står maten i centrum och förknippas med specifika maträtter. Påsken har äggen. Midsommar förknippas med sill och julen med skinka. Men nationaldagen är inte förknippad med någon speciell måltid - det är något som Lidl Sverige vill bidra till att ändra på.

Nationaldagen närmar sig och än idag har svenskarna inte en bestämd nationalrätt. Nu vill Lidl Sverige lyfta fram Nacho-naldagen och etablera en ny tradition: nachos och texmex till alla den 6 juni! Enligt data från Food & Friends Matrapport 2022 är nämligen just tacosen av de populäraste rätterna på middagsbordet när svenska folket får bestämma.

– Det är tråkigt att det inte finns någon tydlig mattradition kring Nationaldagen. Det beror säkert på att det är en relativt ny helgdag. Vi vill därför dra vårt strå till stacken och göra en av Sveriges populäraste middagsrätter till tradition på nationaldagen, säger Robert Stekovic, inköps- och marknadsdirektör på Lidl Sverige.

Svenskarnas kärlek för nachos och texmex visar sig tydligt i undersökningar. Enligt Food & Friends Matrapport 2022 toppar tacos listan över de mest populära rätterna under helgerna för svenska familjer med hela 12,4%. Dessutom placerar sig tacos sig högre än rätter som biff, pizza, grillat och kyckling enligt Food & Friends Matrapport 2022.

– Vi kan se i vår egen försäljningsdata att taco-produkter ökar under helgerna jämfört med veckodagarna – och vad vore mer naturligt än att hylla svenska familjers helgvanor under nationaldagen? Därför vill vi befästa "Nacho-naldagen" genom att erbjuda riktigt bra priser på texmex inför 6 juni, så alla kan fira Sveriges Nationaldag med riktigt goda nachos, säger Robert Stekovic.

Nyckelord

Kontakter

Vid övriga frågor (kundtjänst)

http://www.lidl.se

Tel:020-190 80 70

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum