Ving AB

Ving fördubblar kapaciteten från Jönköping till Gran Canaria i vinter

Dela
Reseuget från Jönköping Airport är minst sagt stort. 7 av 10 sommarresor med Ving till Mallorca och Kroatien är redan bokade och beläggningen inför sommaren är nu 6 procentenheter bättre än pre-pandemin, sommaren 2019. För att möta den höga efterfrågan kommer Ving nu med glädjande besked inför vintern då kapaciteten till Gran Canaria fördubblas.
Gran Canaria, foto Eric Josjö
Gran Canaria, foto Eric Josjö

Det råder inga tvivel om att vår direktcharter från Jönköping Airport är uppskattad. Vi såg tidigt en hög efterfrågan på sommarens resor till Mallorca och Kroatien och att vi nu har bättre bokningsläge än innan pandemin säger en hel del om hur stort resesuget är. Därför känns det extra roligt att kunna meddela att vi nu utökar antalet platser till vintern med det dubbla för att möjliggöra för fler Jönköpingsbor att komma i väg, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Den 25 april inleddes säsongen till Mallorca, dit Ving flyger med det egna flygbolaget Sunclass Airlines varje tisdag till och med 1 augusti. Kroatien är en annan favorit som i år för första gången på flera år är tillbaka i Vings program från Jönköping, senast var sommaren 2019. Till Kroatien flyger Ving under senare delen av augusti fram till slutet av september.

Nu kommer även glädjande besked inför vintern då Ving dubblerar kapaciteten till Gran Canaria. Till den populära kanarieön drar trafiken i gång lagom till höstlovet, den 25 oktober, och avgångarna sker sedan varje onsdag till och med den 27 mars 2024.

Det här är jätteroligt! Dels att Mallorca i vanlig ordning säljer bra, men även att årets sommarnyhet Kroatien ser ut att bli en succé. Att Ving nu väljer att dubblera sitt utbud till Gran Canaria i vinter bekräftar vår egen bedömning att intresset åter är stort, för att smidigt och enkelt kunna resa på charter direkt från Jönköping, säger Henrik Älverdal, Kommersiell chef Jönköping Airport.

Kontakter

Henrik Älverdal, kommersiell chef Jönköping Airport, 0722137499, henrik.alverdal@jkgairport.se

Bilder

Gran Canaria, foto Eric Josjö
Gran Canaria, foto Eric Josjö
Ladda ned bild
Vings familjehotell OBC Gran Canaria med de populära maskotarna Lollo & Bernie. Foto Matina Tsogas
Vings familjehotell OBC Gran Canaria med de populära maskotarna Lollo & Bernie. Foto Matina Tsogas
Ladda ned bild
Puerto de Mogan, foto Viktor Wedell, Ving
Puerto de Mogan, foto Viktor Wedell, Ving
Ladda ned bild
Gran Canaria, foto Matina Tsogas, Ving
Gran Canaria, foto Matina Tsogas, Ving
Ladda ned bild

Om

Ving AB
Ving AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är en del av Nordic Leisure Travel Group (NLTG), Nordens ledande semesterföretag som erbjuder resor, såväl klassiska paketresor som egenpaketerade resor med reguljärflyg samt kryssningar. I gruppen ingår researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Sunclass Airlines samt de egna koncepthotellen Sunprime Hotels och Sunwing Family Resorts samt Ocean Beach Club och vännerna Lollo & Bernie. Ving ägs av Petter Stordalens Strawberry Group, Altor Funds och TDR Capital.

Följ Ving AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving AB

Efterlängtad Thailands-comeback med Ving från Landvetter i vinter27.9.2023 11:34:50 CEST | Pressmeddelande

Trots utmanande ekonomiska tider och en historisk svag krona råder det inga tvivel om att ressuget är stort bland göteborgarna. I oktober är 9 av 10 resor sålda med Ving från Landvetter och inför stundande vintersäsong har försäljningen ökat med 23 procent jämfört med samma tid i fjol. En nyhet för i år är att Ving återigen flyger till Phuket från Landvetter efter fyra års uppehåll.

Stort resesug bland göteborgarna får Ving att sätta in extraflyg i höst30.8.2023 10:40:48 CEST | Pressmeddelande

Sommarens ostabila och regniga väder har fått många svenskar att boka en resa i höst. Trycket på Vings charteravgångar från Göteborg är minst sagt högt. Så pass att Ving nu satt in två extraflyg till Kreta i början på oktober. Och det är inte bara sensommaren som bokar bra. De senaste tre veckorna har höstlovsbokningarna från Göteborg ökat med 60 procentenheter mot i fjol vid samma tid, vilket fått Ving att även sätta in ett extraflyg till Cypern vecka 44.

Vings maskotar Lollo & Bernie lanserar egen YouTube-kanal17.7.2023 14:20:13 CEST | Pressmeddelande

Vings maskotar Lollo & Bernie är med sin dansvideo med över 44 miljoner visningar redan idag en megasuccé på YouTube och nu tas nästa stora steg när barnens favoriter för första gången får en alldeles egen kanal. Här samlas redan tidigare producerat material med helt nyproducerade filmer och för första gången släpps också 3D-animerade filmer. Inom kort planeras det även för en lansering på YouTube Kids.

Kretas autentiska pärla Sitia – nytt resmål hos Ving 202427.6.2023 12:58:04 CEST | Pressmeddelande

Nästa års sommarresor har precis släppts upp till försäljning hos Ving och en nyhet i programmet är den lilla kuststaden Sitia på östra Kreta. Sitia är fortfarande relativt oexploaterat och genuint och kan därför liknas vid andra mindre grekiska pärlor om Parga, Skiathos och Thassos. Resmålet har ett fantastiskt läge med närhet både det vacker natur, vandringsleder, orörda stränder och små byar. Till Sita erbjuder Ving direktcharter från Köpenhamn med flygbolaget BRA.

Nordic Leisure Travel Group inleder samarbete med aktörer inom ”Direct Air Capture”20.6.2023 10:42:44 CEST | Pressmeddelande

Nordic Leisure Travel Group som äger researrangörerna Ving, Spies, Tjäreborg och Sunclass Airlines har skrivit en avsiktsförklaring med företagen Nordic DAC Group AB och Carbon Removal AS. Norska Carbon Removal ska under 2027 ha en infångningsanläggning klar för att samla in koldioxid från luften, s.k. Direct Air Capture, som därefter ska lagras permanent 2,6 km under havsbotten i Nordsjön. Den infångade koldioxiden kan också användas som en råvara för industrin, t ex vid framställning av hållbart flygbränsle, SAF.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum