Göteborgs stift

Svenska kyrkan firar Göteborg 400 år

Dela
Följ med upp i ett kyrktorn för att se staden ovanifrån eller djupdyk i Tyska församlingens 400-åriga historia. Svenska kyrkan deltar på olika sätt i Göteborgs jubileumsfirande.
 Svenska kyrkan deltar på olika sätt i Göteborgs jubileumsfirande. Foto: Happy Visuals/Göteborg & Co
 Svenska kyrkan deltar på olika sätt i Göteborgs jubileumsfirande. Foto: Happy Visuals/Göteborg & Co

Kyrkan har alltid varit och är en naturlig del av staden Göteborg. Under helgen är Svenska kyrkan med och firar stadens 400 års-jubileum. Det finns möjlighet att delta i bland annat tornvandringar, vernissager, stadsvandringar, utställningar och jubileumsgudstjänster. Här finns programmet.

– Jag ser fram emot att få vara med och fira vår stad, som ju kyrkan alltid har varit en del av, säger biskop Susanne Rappmann. Vi vill fortsätta att vara med och arbeta för stadens bästa.  

Söndagen 4 juni firas stadens och Tyska Christinae församlings 400-årsjubileum med en jubileumsgudstjänst i Tyska Christinae kyrka. Innan gudstjänsten hålls en invigning av Drottningparken på Tyska Christinae kyrkas norra sida. Den startar klockan 10.00 och jubileumsgudstjänsten firas klockan 10.30. Medverkar gör bland annat biskop Susanne Rappmann. 

Observera att om du vill delta på plats krävs föranmälan med namn. Anmäl dig till ameliemarie.hansen@svenskakyrkan.se. Anmälan är personlig och bindande. Jubileumsgudstjänsten går även att följa i direktsändning

Under lördagen 3 juni firas Tyska Christinae församlings 400-årsjubileum med mingel och scensamtal i Tyska Christinae kyrka. Medverkar i samtalet "Kyrkan i staden" gör bland andra Tysklands ambassadör i Sverige Joachim Bertele och ärkebiskop emerita Antje Jackelén. Det hålls även boksläpp av boken Olikheter som berikar om Tyska Christinae församlings 400-åriga historia, författad av Anna RiknerInledningstalar gör biskop Susanne Rappmann. Firandet hålls 15.00–17.00.

Tillsammans med stadens kyrkor och den ekumeniska satsningen Hjärta Göteborg finns vi på plats i Frihamnen. Lördagen 3 juni 13.45 hålls en stor gospelkonsert på stora scenen i Frihamnen som bland annat gästas av Samuel Ljungbladh

Nyckelord

Kontakter

Bilder

 Svenska kyrkan deltar på olika sätt i Göteborgs jubileumsfirande. Foto: Happy Visuals/Göteborg & Co
 Svenska kyrkan deltar på olika sätt i Göteborgs jubileumsfirande. Foto: Happy Visuals/Göteborg & Co
Ladda ned bild

Om

Göteborgs stift
Göteborgs stift
Lilla Bommen 1
411 04 Göteborg

031-771 30 00https://www.svenskakyrkan.se/goteborgsstift

Göteborgs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Geografiskt omfattar det Bohuslän, Halland och den västra delen av Västergötland. Stiftet består av 178 församlingar samlade i 69 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Stiftskansliet finns i Göteborg. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar och stiftsorganisationen. Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Göteborgs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborgs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum