Sweco Sverige AB

Sweco vinner prestigefyllt designpris för ljussättning av Gubbängens fördelningsstation

Dela
Ljussättningen av Gubbängens fördelningsstation är årets vinnare i ljus- och belysningskategorin i Design S- Swedish Design Awards 2023. Genom vacker belysning som integrerats i fasaden tar teknikbyggnaden plats i stadsrummet.
Gubbängen, Stockholm. Sweco Architects
Gubbängen, Stockholm. Sweco Architects

Teknikanläggningar röner vanligtvis ingen större uppmärksamhet. Men i Gubbängen utanför Stockholm står en fördelningsstation som med sina skimrande fasader och vackra ljussättning vinner det prestigefyllda Design S- Swedish Design Awards 2023. Ansvariga är Swecos ljusdesigners i nära samarbete med beställare, arkitekter och elkonsulter.

– Vi har visat att en teknikbyggnad kan bidra med skönhetsvärden i stadsmiljön och öka trivseln i området. Det är ett mycket fint erkännande för Sweco och mina kollegor att få detta pris. Det stärker både oss och betydelsen av god ljusdesign i det offentliga rummet, säger Alexandra Schremer Payén, Studiochef Ljusdesign hos Sweco Architects.

Juryns motivering:

Inkluderande design i en vackert gestaltad funktionsbyggnad. Med sin lysande fasad skapar Swecos ställverk i Gubbängen en tryggare stadsmiljö. En belysningsarmatur i det offentliga rummet som alla kan ta del av.


Design S- Swedish Design Awards 2023

Design S är en av Sveriges största och mest omfattande designutmärkelser. Den organiseras och presenteras av den ideella organisationen Svensk Form. Design S lyfter fram kreativa, hållbara och innovativa lösningar inom alla områden för produkter, tjänster och miljöer.

Om Gubbängens fördelningsstation

Gubbängens fördelningsstation blev färdigställd 2021 bidrar till att uppfylla kraven på utökad kapacitet när Stockholms söderort byggs ut. Teknikanläggningen fungerar som knutpunkt för kraftöverföring från befintlig mottagningsstation. Med en innovativ ljusbelyst fasadlösning skapas en extra dimension till anläggningen. Sweco utförde uppdraget för Ellevio.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Gubbängen, Stockholm. Sweco Architects
Gubbängen, Stockholm. Sweco Architects
Ladda ned bild
Gubbängen, Stockholm. Sweco Architects
Gubbängen, Stockholm. Sweco Architects
Ladda ned bild

Länkar

Om

Sweco Sverige AB
Sweco Sverige ABSweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 21 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, Välkommen till Sweco Sverige.

Följ Sweco Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sweco Sverige AB

Sweco förvärvar Medins och blir marknadsledande rådgivare inom vattenmiljö i Sverige26.9.2023 09:20:00 CEST | Pressmeddelande

Sweco har idag tecknat avtal om att förvärva Medins Havs och Vattenkonsulter AB som är specialiserade på undersökningar i vattendrag, sjöar och hav. Rådgivning inom vattenmiljöfrågor är en nyckelkompetens i den gröna omställningen och efterfrågas av allt fler kunder. Med detta förvärv blir Sweco det ledande konsultbolaget inom vattenmiljö i Sverige, med nära 100 experter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum