Region Östergötland

Han är årets konsthantverkare

Dela
Hannes Öhman, Vadstena, vid Hannes Woodcraft har utsetts till Årets konsthantverkare i Östergötland. Priset, 15 000 kronor, delas ut under Östgötadagarna i september.

Region Östergötland har under flera år utsett Årets konsthantverk inför Östgötadagarna. Förra året beslutade regionutvecklingsnämnden att utveckla priset och ersätta det med ett stipendium på 15 000 kronor. Det ska ges till en yrkesverksam konsthantverkare, slöjdare eller formgivare som belönas för hela sitt konstnärskap. Konsthantverkaren ska bedriva sin verksamhet på den östgötska landsbygden.

Årets stipendium tilldelas Hannes Öhman vid Hannes Woodcraft. Han är konsthantverkare och möbelsnickare som bor i Vadstena och har sin verkstad i Motala. Hannes Öhman tillverkar exempelvis piedestaler, pallar och bord. Han kombinerar sitt hantverkskunnande med ett engagemang för hållbarhet och lokala material.

– Det är mycket glädjande att vi kan uppmärksamma både gediget konsthantverk och hållbart landsbygdsföretagande, när vi beslutar om Årets konsthantverkare i Östergötland. Hannes Öhman från Vadstena är helt klart en värdig mottagare till årets utmärkelse, säger Per Larsson (KD), ordförande i regionutvecklingsnämnden.

Pristagaren får möjlighet att ställa ut i ett av Hemslöjdens skyltfönster i Linköping under september. Utställningen startar första helgen i september då det även är Hemslöjdens dag.
Stipendiet delas ut i samband med Östgötadagarna, som också de genomförs i september.

Kontakter

Om

Region Östergötland
Region Östergötland
Regionhuset, S:t Larsgatan 49 B
581 89 Linköping

010-103 00 00 (växel)https://www.regionostergotland.se/

Region Östergötland ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling i Östergötland. Region Östergötland är en politiskt styrd organisation och länets största arbetsgivare med närmare 14 000 medarbetare.

Följ Region Östergötland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Östergötland

Region Östergötlands nya forskningspris går till forskare inom akutsjukvård27.9.2023 12:01:56 CEST | Pressmeddelande

Region Östergötlands nya forskningspris till yngre forskare 2023 går till Daniel Wilhelms, docent och överläkare i akutsjukvård vid Universitetssjukhuset i Linköping. Det beslutade regionstyrelsen idag. Daniel Wilhelms får priset för sina forskningsinsatser inom akutsjukvård som har potentiell stor nytta för de över två miljoner patienter som varje år söker en akutmottagning i Sverige. Det är första gången som priset delas ut.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum