If Skadeförsäkring

If startar larmcentral med ny leverantör för utlandsresenärer

Dela
Försäkringsbolaget If bygger upp en egen larmcentral för att ännu bättre kunna stötta kunder som är i behov av akutvård på resan. Den nya resehjälpen lanseras 1 juni, då If också byter medicinskt nätverk till den marknadsledande räddningskoncernen Falck Global Assistance.
Försäkringsbolaget If bygger upp en egen larmcentral för att ännu bättre kunna stötta kunder som är i behov av akutvård på resan.
Försäkringsbolaget If bygger upp en egen larmcentral för att ännu bättre kunna stötta kunder som är i behov av akutvård på resan.

Ett bra försäkringsskydd på resan kan vara avgörande om olyckan är framme och akutvård behövs, i vissa fall kanske till och med akut hemtransport. I Sverige ingår en reseförsäkring i hemförsäkringen, men för att kunna säkra upp en hög kvalitet av hjälp och stöd krävs nätverk med internationella vårdgivare och specialister. Den 1 juni lanserar If sin nya resehjälp, som blir en del av hemförsäkringen för privatkunder, och även erbjuds företagskunder. If byter också partner av medicinskt nätverk till räddningskoncernen Falck Global Assistance, för majoriteten av kunderna.

För If innebär satsningen nya möjligheter att utveckla digitala tjänster och lösningar samtidigt som man kommer ännu närmare sina kunder.

– Vi är väldigt stolta över att kunna ta steget fullt ut med en larmcentral för kunder som befinner sig utomlands. Att bli sjuk på resan kan vara väldigt besvärligt när man kanske inte kan språket eller känner till sjukvårdssystemet. Då vill vi kunna säkra upp med bästa möjliga stöd, säger Odd Magnus Barstad, nordisk skadechef på If.

För kundernas del sker övergången helt automatiskt och det kommer inte att göras några ändringar i kontaktinformation eller rutiner för att komma i kontakt med If.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Försäkringsbolaget If bygger upp en egen larmcentral för att ännu bättre kunna stötta kunder som är i behov av akutvård på resan.
Försäkringsbolaget If bygger upp en egen larmcentral för att ännu bättre kunna stötta kunder som är i behov av akutvård på resan.
Ladda ned bild
Odd Magnus Barstad, nordisk skadechef på If.
Odd Magnus Barstad, nordisk skadechef på If.
Ladda ned bild

Om

If Skadeförsäkring
If Skadeförsäkring

106 80 Stockholm

0771-655 655

If är Nordens största skadeförsäkringsbolag med cirka 3,7 miljoner kunder i Norden och Baltikum. Vi erbjuder bland annat bilförsäkring, hemförsäkring och barnförsäkring för privatpersoner samt olika typer av företagsförsäkringar för små och stora kunder. Koncernen har cirka 7 900 anställda.

If bildades 1999 när svenska Skandias och norska Storebrands skadeförsäkringsverksamheter fusionerades. If är helägt av den nordiska försäkringsgruppen Sampo.

Följ If Skadeförsäkring

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från If Skadeförsäkring

Försäkringsbolaget If varnar: Viktig kunskap om husägande har gått förlorad21.9.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Augusti var en rekordblöt månad och försäkringsbolaget If har fått in över tusen anmälningar om vattenskador och översvämningar efter skyfallen. Samtidigt som extremväder blir allt vanligare så tycks husägare ägna allt mindre tid åt byggnadsunderhåll. "Det praktiska har fått lämna plats åt det estetiska", säger Per Sjölander, skadeexpert inom byggnadsskador, på If.

Unikt forskningsprojekt ska identifiera de mest hållbara åtgärderna för att klara extremregn20.9.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Extremväder med stora regnmängder blir allt vanligare och hotar städer och samhällen. I ett nytt forskningsprojekt ska nu de mest ekonomiskt- och klimatmässigt hållbara åtgärderna för att klimatrusta bostäder identifieras. Projektet leds av CICERO, Center for International Climate Research, i samarbete med IVL Svenska Miljöinstitutet och försäkringsbolaget If. If kommer att bidra med skadedata och insikter om hur översvämningar och läckage oftast sker. – Syftet är att identifiera konkreta åtgärder för klimatanpassning som är genomförbara för privatpersoner och bostadsrättsföreningar men även är hållbara ur ett klimatperspektiv, säger Philip Thörn, hållbarhetschef på If.

Unique research project to identify sustainable measures that can prevent damage from extreme weather events19.9.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Extreme weather with heavy rainfalls is becoming increasingly common and is threatening cities and communities. In a new research project in Sweden and Norway, the most economically and environmentally sustainable measures to climate-proof residences will now be identified. The project is led by CICERO, the Center for International Climate Research, in collaboration with IVL Swedish Environmental Research Institute and If Insurance.

"Nu lanserar vi Klimatrustningsveckan"18.9.2023 16:35:13 CEST | Pressmeddelande

Väderrelaterade vattenskador blir allt vanligare i takt med att skyfallen ökar. Nu uppmanar If alla husägare att inse allvaret och själva börja klimatrusta sina hem. "Målet med den här veckan är att alla husägare ska se över sina hus och rätta till de brister som finns. Den nya typen av extremväder vi lever med kräver att man skyddar sitt hus bättre. Denna vecka vill vi kickstarta hösten med en extra påminnelse", säger Jenny Rudslätt, skadechef på If.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum