Alecta

Peder Hasslev utsedd till ny vd för Alecta

Dela
Alectas styrelse har utsett Peder Hasslev till ny VD för Alecta. Han tillträder sin nya befattning 1 september 2023.
Peder Hasslev
Peder Hasslev

Peder Hasslev är idag vd för det statliga riskkapitalbolaget Saminvest AB och styrelseordförande i Danmarks största kommersiella pensionsförvaltare PFA Pension. Tidigare har han bland annat varit vice vd och kapitalförvaltningschef på AMF och aktiechef på SEB Asset Management.

- Att bli vd för Alecta är ett mycket spännande och hedrande uppdrag. Alecta har levererat hög avkastning och gjort pensionssparare nöjda och trygga under många år. Det viktigaste just nu är att återskapa förtroendet hos kunderna för att Alecta kan fortsätta skapa stora kundvärden. Jag ser också fram emot att utveckla organisationen tillsammans med alla de kompetenta personer som idag arbetar på Alecta, säger Peder Hasslev, tillträdande vd på Alecta.

Rekryteringen av ny vd har å styrelsens vägnar skötts av en rekryteringskommitté bestående av styrelseordförande Ingrid Bonde, de två vice ordföranden Martin Linder och Jan-Olof Jacke samt styrelseledamot Petra Hedengran. Rekryteringskommittén kommenterar valet av Peder Hasslev som ny vd för Alecta:

- Vi är mycket glada att ha kunnat rekrytera Peder Hasslev till Alecta. Peder har en djup förståelse för kapitalförvaltning av den storlek som Alecta bedriver och har gedigen branscherfarenhet, säger vice ordförande Jan-Olof Jacke.

- Peder Hasslev är en trygg ledare med förmågan att engagera sina kollegor och driva långsiktig förändring, säger vice ordförande Martin Linder.

- Vi ser fram emot att Peder Hasslev tillsammans med övriga företagsledningen fortsätter utveckla Alecta och skapa värde för bolagets kunder under lång tid framöver, säger styrelseordförande Ingrid Bonde.

Godkännande av tillträdande vd för Alecta är föremål för sedvanlig prövning hos Finansinspektionen.

Fram till dess att Peder Hasslev börjar på Alecta fortsätter Katarina Thorslund som tillförordnad vd.

Bio Peder Hasslev

2017-           Vd Saminvest

2017-           Styrelseordförande (sedan 2021), dessförinnan ledamot och ordförande i Investeringsutskottet, PFA Pension

2009–2017 Vice vd, Chef Kapitalförvaltning, AMF

2007–2009 Aktiechef, AMF

2002–2007 Aktiechef, SEB Asset Management

1998–2002 Aktiechef, Folksam Kapitalförvaltning

Ekonomexamen Stockholms universitet.

Fil.kand. Statskunskap Stockholms universitet.

CEP Institut d´Études Politiques. Paris, Frankrike.

Kontakter

Bilder

Peder Hasslev
Peder Hasslev
Ladda ned bild

Om

Alecta
Alecta
Regeringsgatan 107
10373 Stockholm

+46 8 441 60 00http://www.alecta.se

Alecta är förvaltare av tjänstepension sedan 1917. Vårt uppdrag är att ge kollektivavtalade tjänstepensioner så stort värde som möjligt för både våra företags- och privatkunder. Det gör vi genom god avkastning, bra kundservice och låga kostnader. Vi förvaltar nästan 1200 miljarder kronor åt våra ägare som är 2,6 miljoner privatkunder och 35 000 företagskunder.

Följ Alecta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Alecta

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum