Almega

Nytt kollektivavtal för städbranschen

Dela
Almega Serviceföretagen har idag tillsammans med Fastighetsanställdas förbund och Seko träffat ett nytt kollektivavtal för städbranschen. Det nya avtalet löper på 24 månader och har ett avtalsvärde på 7,4 procent.

–      Vi har haft konstruktiva förhandlingar med båda våra fackliga motparter och tecknat kollektivavtal inom de ramar, det så kallade märket, som arbetsmarknadens parter är överens om. Det säger Marcus Lindström, chef för Almega Serviceföretagen och ansvarig avtalsförhandlare.

Kollektivavtalet berör närmare 50 000 anställda i ca 1000 företag. 

 

 

Almega strävar efter de bästa förutsättningarna för både företag och medarbetare. Att erbjuda attraktiva villkor är avgörande för tjänsteföretagens framgång. Tillsammans skapar vi en bra arbetsmarknad: under avtalsförhandlingarna, men framför allt varje dag på arbetsplatserna i samtal mellan företagare och medarbetare. I avtalsrörelsen 2023 tecknar Almega sammanlagt ca 130 avtal, flest av alla arbetsgivarorganisationer.

Om

Almega
Almega
Storgatan 19
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega, Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp med drygt 11 000 medlemsföretag som sammanlagt har närmare 600 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum