Serviceföretagen

Nytt kollektivavtal för städbranschen

Dela
Almega Serviceföretagen har idag tillsammans med Fastighetsanställdas förbund och Seko träffat ett nytt kollektivavtal för städbranschen. Det nya avtalet löper på 24 månader och har ett avtalsvärde på 7,4 procent.
Foto: Helene Grynfarb
Foto: Helene Grynfarb

– Vi har haft konstruktiva förhandlingar med båda våra fackliga motparter och tecknat kollektivavtal inom de ramar, det så kallade märket, som arbetsmarknadens parter är överens om. Det säger Marcus Lindström, chef för Almega Serviceföretagen och ansvarig avtalsförhandlare.

Kollektivavtalet berör närmare 50 000 anställda i ca 1000 företag.


Almega strävar efter de bästa förutsättningarna för både företag och medarbetare. Att erbjuda attraktiva villkor är avgörande för tjänsteföretagens framgång. Tillsammans skapar vi en bra arbetsmarknad: under avtalsförhandlingarna, men framför allt varje dag på arbetsplatserna i samtal mellan företagare och medarbetare. I avtalsrörelsen 2023 tecknar Almega sammanlagt ca 130 avtal, flest av alla arbetsgivarorganisationer.

Kontakter

Bilder

Foto: Helene Grynfarb
Foto: Helene Grynfarb
Ladda ned bild

Om

Vi är bransch- och arbetsgivar­organisationen för landets service­företag, där branscherna facility management, fönsterputs, hemservice, sanering och städ ingår. Totalt har föreningen 1 300 medlems­företag som tillsammans sysselsätter över 55 000 personer.

Följ Serviceföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Serviceföretagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum