Norrköpings kommun

Ester Alavei går in som tillförordnad utbildningsdirektör

Dela
Efter att Sofie Lindén meddelat att hon slutar i kommunen är det nu klart att det blir Ester Alavei som går in som tillförordnad utbildningsdirektör.
Ester Alavei. Foto: Privat
Ester Alavei. Foto: Privat

Ester Alavei kommer att vara tillförordnad utbildningsdirektör från 12 juni och fram tills att rekryteringsprocessen är klar. Ester kommer närmast från ett liknande uppdrag i Trelleborgs kommun och har tidigare arbetat som utredare för Statens skolinspektion.

– Vi hälsar Ester Alavei varmt välkommen till Norrköpings kommun. Ester blir med sin erfarenhet ett bra tillskott och stöd till verksamheterna, inte minst inför de förändringar som nu behöver ske, säger Anna Selander, kommundirektör.

– Jag ser fram emot att få komma till Norrköpings kommun och hoppas kunna bidra med min erfarenhet och kompetens i det förändringsarbete som nu ska påbörjas, säger Ester Alavei.

Sofie Lindén slutar sin tjänst den 15 augusti. Inledningsvis skulle biträdande utbildningsdirektör Mikael Wallström ha gått in som tillförordnad men han har meddelat att han önskar vara kvar inom sin befintliga tjänst.

Kontakt:
Anna Selander
Titel: kommundirektör
Telefon: 0724-65 20 54

__________________________________________________________

Avsändare: Linda Månzén, pressansvarig
Telefon: 0725-84 72 15

Bilder

Ester Alavei. Foto: Privat
Ester Alavei. Foto: Privat
Ladda ned bild
Ester Alavei. Foto: Privat
Ester Alavei. Foto: Privat
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

 Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Mötesplats Norrköping – företagsbesök för dialog och utveckling21.9.2023 09:05:10 CEST | Pressinbjudan

Måndag den 25 september kommer närmare 80 företag ta emot besök av kommunfullmäktiges politiker tillsammans med tjänstepersoner från flera olika kontor. Syftet med dessa besök, som går under namnet Mötesplats Norrköping, är att mötas över gränserna för att öka förståelsen för varandra och utbyta perspektiv. Mötesplats Norrköping är en del av Handslaget – kommunens överenskommelse med näringslivet för ett förbättrat företagsklimat.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum