Örnsköldsviks Kommun

Stipendieutdelning på nationaldagen

Dela
I samband med nationaldagsfirandet i Örnsköldsvik delar kultur- och fritidsnämnden ut stipendier för att uppmärksamma lovvärda insatser inom hembygd/kulturarv, idrott, kultur och ledarskap. Media hälsas välkomna att möta stipendiaterna 6 juni.

Kultur- och fritidsnämnden i Örnsköldsvik har utsett årets första stipendiater. De kommer att få ta emot sina stipendier i stadshuset Kronan (entréplan) 6 juni kl 11:30 då namnen också tillkännages. Media är välkomna att närvara vid utdelningen i stadshuset.

Stipendiaterna kommer även att presenteras under nationaldagsfirandet på Stora torget i Örnsköldsvik .

Totalt kommer 90 000 kronor att delas ut. I samband med utdelningen kommer även ett antal idrottare att få ta emot Mästerskapsstipendiet för väl genomförda idrottsprestationer under 2022. Mästerskapsstipendiet består av ett diplom och en minnesgåva. 

Följande stipiendier delas ut:
Arne Söderströms Hembygdsstipendium
Idrottsstipendiet
Kulturstipendiet
Ledarstipendiet
Friluftsstipendiet
Mästerskapsstipendiet

Nyckelord

Kontakter

Anneli von Wachenfeldt, fritidsintendent, kultur- och fritidsförvaltningen 0660-881 12

Länkar

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum