Region Östergötland

Årets landsbygdsstipendiat utsedd

Dela
Carina Jarhall, Åtvidaberg, ordförande i föreningen Gör Åtvid, har utsetts till Årets landsbygdsstipendiat i Östergötland. Priset på 15 000 kronor delas ut under Östgötadagarna i september.

Varje år utser Region Östergötland en landsbygdsstipendiat. Stipendiet - som är på 15 000 kronor - ska ges till en person, företag, förening eller organisation i Östergötland som verkar för bygdens utveckling och har haft betydelse för sin bygd.

Årets stipendium tilldelas Carina Jarhall som är initiativtagare till och ordförande i föreningen Gör Åtvid. I föreningen samlas upplevelseleverantörer i trakten kring Åtvidaberg och tillsammans arrangerar de besöksnäringsingskonceptet Torsdagsturen. Carina Jarhall är även ordförande i föreningen Bersbo koppargruvor och arbetar där för bevarandet av den historiska gruvbyn, bygemenskap och utveckling av Bersbo till ett besöksmål med visningar och evenemang. Enligt motiveringen till stipendiet är Carina Jarhall ”en person som genom sitt engagemang och sin drivkraft har stor betydelse för sin bygd”.

– Carina Jarhall är en engagerad och mångsidig landsbygdsutvecklare och en välförtjänt mottagare av årets utmärkelse som landsbygdsstipendiat, säger Jan Owe-Larsson (M), regionråd och ordförande i trafik- och samhällsplaneringsnämnden.

Stipendiet delas ut i samband med Östgötadagarna i september.

Kontakter

Om

Region Östergötland
Region Östergötland
Regionhuset, S:t Larsgatan 49 B
581 89 Linköping

010-103 00 00 (växel)https://www.regionostergotland.se/

Region Östergötland ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling i Östergötland. Region Östergötland är en politiskt styrd organisation och länets största arbetsgivare med närmare 14 000 medarbetare.

Följ Region Östergötland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Östergötland

Region Östergötlands nya forskningspris går till forskare inom akutsjukvård27.9.2023 12:01:56 CEST | Pressmeddelande

Region Östergötlands nya forskningspris till yngre forskare 2023 går till Daniel Wilhelms, docent och överläkare i akutsjukvård vid Universitetssjukhuset i Linköping. Det beslutade regionstyrelsen idag. Daniel Wilhelms får priset för sina forskningsinsatser inom akutsjukvård som har potentiell stor nytta för de över två miljoner patienter som varje år söker en akutmottagning i Sverige. Det är första gången som priset delas ut.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum