Försäkringskassan

98 procent har redan fått sitt elstöd

Dela
Försäkringskassans utbetalningar av elstödet har gått snabbare än planerat. I dag, den 2 juni 2023, är redan drygt 98 procent av elstödet utbetalat – 6,8 av 6,9 miljarder kronor. Nästan alla 4,7 miljoner hushåll som har rätt till stödet har nu pengarna på sina konton. Detta elstöd avser privatpersoner i hela Sverige för förbrukningen i november och december.

Utbetalningarna har gått så snabbt och smidigt tack vare att många har anmält sitt konto till Swedbank eller har konton registrerade hos Försäkringskassan eller Pensionsmyndigheten. Nu görs en sista koll om det kommit in nya kontonummer till Swedbanks kontoregister innan avier börjar att skickas ut.

För att minska risken för felaktiga utbetalningar till enskilda firmor får en mindre grupp vänta något längre på sina utbetalningar – här görs en manuell hantering för att begära in kompletterande uppgifter. Även utlandsboende utan svenskt bankkonto får sina pengar lite senare.

Nyckelord

Länkar

Om

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

Sjukfrånvaro i Europa – så sticker Sverige ut30.8.2023 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Jämfört med andra europeiska länder har Sverige både hög sysselsättningsgrad, relativt sett starka trygghetssystem och därtill en historiskt sett låg och stabil sjukfrånvaro. Dessa tre politiskt fastslagna mål kan delvis vara i konflikt med varandra men i Sverige tyder utfallet på att de går att kombinera – det visar en ny analys från Försäkringskassan som jämfört sjukfrånvaron och sjukförsäkringssystemen i ett antal europeiska länder.

Pandemins inverkan på socialförsäkringen klingar av men vissa mönster består27.6.2023 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Pandemins effekter på socialförsäkringen avtog 2022. Det märks bland annat genom att antalet mottagare av sjukpenning i stort återgick till 2019 års nivåer. Däremot är det fortfarande färre som går till tandläkaren än före pandemin och rekordmånga föräldrar är hemma med sjuka barn. Det visar årets upplaga av rapporten Socialförsäkringen i siffror som presenteras i dag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum