Åklagarmyndigheten

Tre unga män anhållna för försök till mord vid arena i Eskilstuna

Dela
Under gårdagen larmades polis till ett område vid Munketellarenan i Eskilstuna där det rapporterats om en pågående misshandel med flera personer inblandade. Tre unga män, samtliga under 18 år, anhölls av åklagare på sannolika skäl misstänkta för försök till mord på totalt fem unga personer. Förhör med de inblandade ska ske under eftermiddagen i dag fredag.

Utredningen är fortfarande inne i ett tidigt skede och åklagare och polis arbetar intensivt med att klarlägga exakt vad som hänt på platsen. Nu pågår sedvanliga utredningsåtgärder som tekniska undersökningar samt förhör med både misstänkta, målsäganden och med vittnen.

– De tre unga män som anhölls under gårdagen är fortsatt anhållna för försök till mord men samtliga har också delgivits alternativa brottsmisstankar om grov misshandel för den här händelsen. Om det här ska rubriceras som försök till mord eller grov misshandel beslutar jag först senare i eftermiddag när förhör med alla inblandade har kunnat hållas. Jag kan också bekräfta att en kniv använts som vapen vid händelsen i går, säger senior åklagare Maria Lindstedt Estberg som leder förundersökningen.

Senast på söndag den 4 juni kl. 12 måste åklagare besluta om de anhållna ska begäras häktade eller om de ska försättas på fri fot.

Målnummer i Eskilstuna tingsrätt: B 2011-23

Åklagaren är inte tillgänglig för ytterligare kommentarer i ärendet just nu. När det finns något nytt att kommunicera så kommer ett nytt pressmeddelande att skickas ut.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum